Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, gündeme bomba gibi düşen iddia ile ilgili, “Eğer Abdullah Gül ile görüşme doğruysa Genelkurmay Başkanı derhal istifa etmeli” diye tweet attı. Perinçek’in sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşım ilgi gördü.

perincek-aciklama

AKAR GÖRÜŞTÜ MÜ?


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ikna için gönderdiği iddiası siyasetin gündemine oturmuştu. CHP Genel Başka Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Bu çok ciddi, vahim bir iddiadır” diyerek şu açıklamayı yapmıştı:

“Bu konuda bu iddianın böyle bir görevlendirme ve gönderme olduğuna ilişkin ciddi bir bilgi var. Basına da yansıdı. Bir gazetenin internet sitesi bunu önce sitesine koydu, sonradan siteden geri çıkardı. Ama çok açık ki gerçekten böyle bir görevlendirme, gönderme olmuş. Demek ki Erdoğan’ın durumu vahim. Demek ki gelecekle ilgili çok ciddi endişeleri var.

ASKERİ VESAYET


Askeri vesayet altında bir siyaset mühendisliğine soyunulmuş. Genelkurmay Başkanı ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü’nün ne işi vardır, ismi geçen bir adayın ziyaretiyle? Ona aday olmama noktasında telkin için Genelkurmay Başkanı niye gönderilir? Siyasetin tam da göbeğine asker niye sokulur?”

GÜL YANITLAMADI


Abdullah Gül, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında, “Geniş bir mutabakat söz konusu olmadığı için adaylığımla ilgili bir süreç artık söz konusu değildir” dedi. Kısa bir açıklama yapan Gül gazetecilerden soru almayacağını söyledi. Ancak, Amerika’nın Sesi’nden Hilmi Hacaloğlu Gül’e Hulusi Akar ve İbrahim Kalın’ın kendisini ziyaret ettiği iddialarını sordu. Basın açıklamasında bu konuyu değinmeyen Gül, Halaçoğlu’nun çok merak edilen bu sorusunu da yanıtsız bıraktı. Gül’ün kritik soruya cevap vermemesi kafaları karıştırdı.