Bir cumaya daha erişen İslam alemi için cuma mesajlarını derledik. Cuma mesajları bugünün en çok aranan konuları arasında yer alıyor. Cuma mesajları için seçilmiş anlamlı mesajlar bulmak her zaman kolay olmuyor. Bu nedenle Müslümanlar sevdiklerine ulaştırmak için resimli cuma mesajlarını Google üzerinden araştırıyor. Sizler için en anlamlı, kısa, uzun, güncel, güzel, yeni ve resimli cuma mesajlarını derledik.

EN DEĞİŞİK CUMA MESAJLARI

– Rabbim nefsimize ‘celaliyle’, kalbimize ‘cemaliyle’, hayatımıza ‘hikmetiyle’, hatalarımıza ‘rahmetiyle’, mahşerde ‘Muhammedîyle’ yardım etsin inşallah. Hayırlı cumalar.

-Tüm islam aleminin Cuması mübarek olsun. Rahman ve rahim olan Rabbime daim şükürler olsun.Hz.PEYGAMBERİMİZİN (S.A.V) nurundan,şefaatinden ayırmasın yapılan dualarımızı kabul eylesin.

-ÖyIe bir dua et ki günahın tövbenin büyükIüğünden ağIasın. Şeytandan yaradana sığınki nefsin seni değiI; sen nefsini yakasın. HayırIı CumaIar.

-Ey rabbim; istemeden verdiklerine bakınca istediklerimizi vereceğine inanarak; duasını beklediğimizi hayırlara ulaştırmamanı diliyorum. Hayırlı cumalar…

-Kalbimiz iman ile gönlümüz İslam ile dilimiz Kur'an ile kulağımız ezan ile gözümüz nur ile dolsun… Evimiz huzurlu ve neşeli olsun. Hayırlı Cumalar…

-Ömrümüzün hikayesini yazan en büyük ve en güzel yazıcı olan Rabbim, gönlünüzden geçen güzellikleri alnımıza kader diye yazsın. Amin, hayırlı cumalar dilerim.

[old_news_related_template title="En güzel resimli Cuma mesajları" desc="Resimli Cuma mesajları haberimizde. Bu mübarek günde sevdiklerinize gönderebileceğiniz, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabileceğiniz, WhatsApp gruplarınıza yollayabileceğiniz en yeni resimli Cuma mesajları için tıklayınız..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/10/resimli-cuma-mesajlarii.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/en-guzel-resimli-cuma-mesajlari-1458492/?_szc_galeri=1"]

-Yaradana sığın ki nefsin seni değil; sen nefsini yakasın. Hayırlı Cumalar.

-Ey Rabbim! Dinimizden dolayı bizi zillete düşürmeye çaba sarf edenlere fırsat verme. Bizleri İslamın yolundan ayırma. Amin..Hayırlı cumalar-Bütün güzeliklerin kilidini kendinde bulunduran “Rabbim” Hakkımızda en hayırlı kilitleri aç… Amin. Cumamız bayram tadında olsun inşallah…-Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. saadetler hepimizin olsun. ne kurulan bağlar bozulsun, nede dostlar unutulsun. Cumanız mübarek olsun.

– Anlatmaya dilde lisan yetmiyor, utancından durdu kalem gitmiyor, ne yapsak da bizde kusur bitmiyor; olmuşuz bir kere isyana tabi, kurtar bizi Yarabbi… Cumanız hayırlı ve mübarek olsun…

[old_news_related_template title="Klasik cuma mesajları" desc="Bir cuma daha geldi. Herkese hayırlı cumalar! Haftanın en güzel cuma mesajları haberimizde. Bu kutsal günde sevdiklerimizi, eş dost ve akrabalarımızı mutlu etmek için en güzel en farklı cuma mesajlarını sizler için derledik. WhatsApp, Facebook ve Twitter'da güvenle paylaşabileceğiniz 4 Mayıs resimli Cuma mesajlarını ve Diyanet İşleri'nin yayınladığı 4 Mayıs Cuma Hutbesi'ni de haberimizde bulacaksınız." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/cuma-mesajlari-1_16_9_1521790290_16_9_1525409054.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cuma-mesajlari-en-yeni-en-guzel-farkli-ve-anlamli-resimli-cuma-mesajlari-4-mayis-cuma-mesaji-2386443/"]

CUMA HADİSLERİ

Cuma günü veya gecesi ölen mümin, şehid olur, kabir azabından kurtulur. (Ebu Nuaym)

Cuma günü, kuşlar, vahşi hayvanlar birbirine, “Selam size, bugün Cumadır” derler. (Deylemi)

Cuma diğer Cumaya kadar ve fazladan üç gün içinde işlenen günahlara kefaret olur. Çünkü iyi bir amel işleyene on kat sevap verilir. (Taberani)

Dört gecenin gündüzü de gecesi gibi faziletlidir. Allahü teala, o günlerde dua edenin isteğini geri çevirmez, onları mağfiret eder ve onlar bu günlerde bol ihsana nail olurlar. Bunlar: Kadir gecesi, Arefe gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi ve günleri. (Deylemi)

Cuma günü gusleden kimsenin günahları affolur. (Taberani)

Cuma günü sabah namazından önce, “Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh” okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa, bütün günahları affolur. (İbni Sünni)

CUMA GÜNLERİ DOLUP TAŞAN BAZI CAMİLERİMİZ

SULTAN AHMET CAMİİ



 

İZMİR HİSAR CAMİİ



ANKARA KOCATEPE CAMİİ