Yeni yöntem hızla yayılıyor. İlk temsilcileri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı oldu. Örneğin, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Öğretmen atamaları seçimden sonra" diyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bedelli askerlik sorularına, "İnşallah başkanlık sistemine geçiş hallolduktan sonra" diye yanıt veriyor. İşte AKP Lideri Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'ın siyasetimize getirdikleri yenilikle ilgili açıklamaları:

BEDELLİ GÜNDEMDE DEĞİL, AMA!


Gazetecilerin soruları üzerine bedelli askerliğin hükümetin gündeminde olmadığının altını çizen Erdoğan, “Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil. Hele hele bir tarafta Afrin, bir tarafta Fırat Kalkanı harekatı olduğu bir dönemde bunu gündemimize almak şehitlerimize, gazilerimize karşı bir saygısızlık olur. Bu işlerin istismarını yapanlar da olur. İnşallah başkanlık sistemine geçiş hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır. Ona göre atılması gereken bir adım varsa atılır. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil” dedi.

BAKAN: ATAMALAR SEÇİMDEN SONRA


Manisa'da 478'incisi düzenlenen Mesir Macunu Festivali kapsamında camiden mesir saçımına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra AKP Manisa İl Başkanlığına gitti. 25 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını hatırlatan Bakan Yılmaz, bunun için illerde mülakat çalışmalarının başladığını söyledi. Bakan Yılmaz, öğretmen alımlarıyla ilgili çalışmaların haziran ayında biteceğini belirtip, "Aslında mayıs ayı sonunda çalışmalar biterdi. Ancak, değerlendirmeler olacak. Tercihleri alacağız. İnşallah seçimden sonra atamaların hepsini ilan edeceğiz" dedi.

[old_news_related_template title="Başbakanımız bedelliye 'müspet bakıyorum' dedikten sonra..." desc="Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Başbakan Binali Yıldırım'ın bedelli askerlik açıklamasını değerlendirerek, 'Bizim hepimizin farklı düşüncesi olabilir, ama Sayın Başbakanımız bu konuya 'müspet bakıyorum' dedikten sonra hükümetimiz bu konuyu mutlaka değerlendirecektir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/askerlik_16_9_1524915120.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/fikri-isik-bedelli-askerlik-degerlendirilecek-2376484/"]