Cumhuriyet gazetesinin yayın politikasının suçlama konusu yapıldığı dava kapsamında tutuklanan avukatlara destek amacıyla meslektaşları tarafından başlatılan “Adalet Nöbeti”nin bu hafta 61'incisi gerçekleşti.
Bu haftaki Adalet Nöbeti'n de HDP'nin cezaevinde tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın mektubu okundu.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

“DÜNYADA BİR İLK OLACAKTIR”


Avukat Ayşe Acinikli tarafından okunan mektupta şu ifadeler yer aldı; “Adaletin mumla arandığı bu günlerde 61 haftadır Adalet Nöbeti tutup, demokrasi tarihine not düşecek olmanızın büyük anlam ifade ettiği aşikardır.
24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine tutuklu aday olarak girecek olmam dünyada bir ilk olacaktır. Bahsettiğim hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin yaşanmasının temel müsebibi hiç şüphe yok ki, mevcut siyasal iktidar ve iktidara bağlı yargı mensuplarıdır”

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

“FETÖ'NÜN HAKİM VE SAVCILARINA DA UYARILARDA BULUNDUK”


“Her fırsatta yargının geniyle oynanmamasını vurgulayan açıklamalar yaptık. Özellikle, bugün FETÖ adıyla gündeme gelen yapılanmanın hakim ve savcılarına da her fırsatta uyarılarda bulunarak tarafsız ve bağımsız yargıyı ilke edinmelerini söyledik. Ancak kendi bildiklerini yapmaktan imtina etmediler ve sonlarını gördük. Aynı uyarıları, şimdi ki yargı mensuplarrı için de yapıyoruz. Tarafsız ve bağımsız yargıyı ilke edinin, aksi halde yarın sizin için de benzer şeyker konuşabiliriz”

“BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”


“Elbetteki ülkemize adaleti ve demokrasiyi bir gün getireceğiz. Bunu yaparken de hep birlikte, birarada mücadele ederek yapacağız. Bizler milyonlarız, bizler haklıyız ve birlikte kazanacağız”