CHP kurultayında Parti Meclisine aday olan, ‘’Sıfır’’ oy alarak kurultay tarihine geçen ve delege olmadığı için kendisine de oy veremeyen 45 yıllık partili Behzat Öntaş, SÖZCÜ’ye konuştu.

65 yaşındaki emekli Öntaş, ‘’Ben kendi başıma ve kimseden destek almadan aday oldum. Ne Kemal Kılıçdaroğlu, ne Muharrem İnce ekibi ile kulis yaptım. Kimseden oy da istemedim. Sonuçta sıfır oy aldım. ’Behzat sıfır çekmişsin’ diye çok arayan oluyor... Sıfır çektim ama bu da demokrasinin bir cilvesi’’ dedi.

FOTO:SÖZCÜ/Yavuz ALATAN - sıfır çekmesi ile ilgili 'Demokrasinin bir cilvesi’ yorumunu yaptı. FOTO:SÖZCÜ/Yavuz ALATAN - Behzat Öntaş, sıfır çekmesi ile ilgili 'Demokrasinin bir cilvesi’ yorumunu yaptı.

‘’PARTİMİN NEFERİYİM’’


Halen bir sigorta şirketinde çalışan Öntaş, “Anahtar listelere girmeden de aday olunabileceğini ve CHP’deki demokrasiyi göstermek istedim. Diğer adaylar gibi broşür, poster bastırmadım. Kimseden oy istemedim. Sıfır oy aldığımı da bir arkadaşımdan öğrendim’’ dedi ve şunları söyledi: ‘’CHP’nin demokrasi şöleninde ben de yerimi aldım. 1973’ten beri CHP’nin bir neferi gibi çalışıyorum. Demokrasi içinde aday olarak ben de haklarımı kullandım. Çok güzel bir mücadele oldu. Demokrasi kazandı. Böyle bir partinin üyesi olmaktan ve bu demokrasi şöleninde bulunmaktan da mutluluk duydum”