Ege denizinde Yunanistan ile yaşanan karasuları sorununa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da değindi. Meclis'te gerçekleştirdiği konuşmasında dış politikada yaşanan güncel olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, Ege denizinde komşu Yunanistan ile yaşanan karasuları sorununu Milli Güvenlik Kuruluna taşıyacağını açıkladı.

KAŞIKÇI HAKKINDA

Çavuşoğlu ayrıca İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak da, "Artık uluslararası soruşturmanın şart olduğunu görüyoruz. Delilleri görmek isteyenlere gösterdik, blöf yapmıyoruz. Ne olursa olsun açıklığa kavuşması için ne gerekiyorsa yapacağız. İlk başlarda şimdilik biz Suudi Arabistan ile bir çalışma grubu kurduk, şu anda uluslararası mahkemeye götürmeyi düşünmüyoruz dedik ama şu bulunduğumuz aşamada da artık uluslararası bir soruşturmanın şart olduğunu görüyoruz. Ne olursa olsun biz bu cinayetin tüm yönleriyle açıklığa kavuşması için ne gerekiyorsa yapacağız. Kapatmaya çalışmak, anlaşmaya çalışmak olmaz. Türkiye herhangi bir blöf yapmıyor. Türkiye'nin elinde ne varsa uluslararası toplumla paylaşmamız lazım" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Yunanistan'dan skandal karasuları açıklaması" desc="Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, ülkesinin karasularını genişletme hakkına sahip olduğunu ve karasuları sınırlarının komşu ülkeler tarafından yok sayılamayacağını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/yunanlar-adalar-reuters_16_9_1542054894.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/yunanistandan-skandal-karasulari-aciklamasi-2734467/"]