Düzenlenen programa Saadet Partisi Genel Başkan yardımcıları Birol Aydın, Atik Ağdağ ve Mesut Doğan, İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, İl Başkan Yardımcısı Yaşar Kangel, Millî Gazete ve TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş’ın yanı sıra birçok gazeteci ve yazar katılım sağladı. Saadet lideri, programında ilk olarak basın mensuplarına hitaben kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Ardından da basın mensuplarının sorularını cevapladı. Karamollaoğlu, “Seçim atmosferine hızla girmiş bulunuyoruz. Saadet Partisi olarak birtakım seçim çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Seçime giderken sizlerle bir araya gelmek hem bir vecibe hem de büyük bir imtihan” diyerek basın mensuplarını selamladı.

İKTİDAR YAPILAN YANLIŞLIKLARIN FARKINDA


24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin Türkiye’nin geçirdiği en kritik seçimlerden birisi olacağını ifade eden Karamollaoğlu, “Türkiye 15 yıldır bir parti tarafından yönetiliyor ve geldiğimiz noktanın da pek iç açıcı olmadığı kanaatinde değilim” dedi. İktidar partisinin de aynı görüşte olduğunu ifade eden Saadet Lideri, “İktidar partisi geçtiğimiz günlerde bir ‘manifesto’ yayımladı. Manifestolar iktidarlara yapılan yanlışlıklara karşı yayımlanır diye biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı da bütün yanlışları düzelteceğiz diyerek yola çıktı. Sanki şikâyet ettikleri problemleri kendileri üretmemiş gibi. Bu, büyük bir çelişki. Problemlerin çözülmesi yerine yeni problemlere imza attılar” şeklinde konuştu.

TAMAM İNŞALLAH


Millet olarak bütün bu baskıları aşacağımızı dile getiren Karamollaoğlu, “Milletimiz korkmasın, çekinmesin. Sandıkta hiç kimse oy verme işlemini izleyemez. Tercihlerinizi rahat bir şekilde yapın” dedi. Karamollaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı da kendisi de ‘Halkımızın tercihi farklı bir şekilde olursa gönül rahatlığıyla görevi devredeceğini’ ifade etti. Sosyal medyada da büyük bir kitle “Tamam inşallah” dedi. İnşallah bu gerçekleşir temennisi içerisindeyiz” diye konuştu.

MASUMLARIN MAĞDUR EDİLMESİNE İTİRAZIMIZ VAR


Kapatılan Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç’ın tahliyesine ilişkin konuşan Karamollaoğlu, “Ali Bulaç’ın tahliyesi sevindirici oldu. Ben suçlu olduğuna şahsen inanmıyorum. Mahkeme nasıl karar verir bilmiyorum. Neticede tahliye olmak, beraat alındığı anlamına gelmez. Şahin Alpay Bey’in de ev hapsi kaldırıldı. Allah yardımcımız olsun. Kimse böyle bir duruma düşmesin. Biz tutukluyken ailelerimiz bizden daha çok çekti. Şimdi de çok büyük sayıda masum insan OHAL nedeniyle mağdur edildi. Tabii ki suçluların cezalandırılmasına hiçbir itirazımız yok. Ama masum insanların tedbiren bütün haklarından mahrum edilmesine itirazımız var” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR


Türkiye’nin bugünkü anlayış ile yönetilemeyeceğini söyleyen Karamollaoğlu, “Şu anda geldiğimiz noktada Türkiye’nin bugünkü anlayış ile yönetilemeyeceği kanaatindeyiz. Bu nedenle mutlaka değişime ihtiyaç var diye düşünüyoruz. Bugünkü iktidar ve anlayışı değişmez ise ülkemiz önümüzdeki yıllarda çok daha büyük badireler ile karşı karşıya kalır endişesi taşıyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANI DAHİ PARLAMENTER SİSTEME DÖNECEK


Seçime giderken herkesin endişeli olduğunu ifade eden Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, “Çünkü seçimlere OHAL içerisinde giriyoruz” dedi. Başkanlık sisteminin otoriter bir sistem olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “Beş yılda bir seçim oluyor ama beş yıla kadar mağdur olan insanın canı çıkar. 5 yılda bir adalet sağlanmaz ki. Sayın Cumhurbaşkanı erken seçimi de OHAL’i de acımasızca tenkit etmişti. Bilmiyorum, kendi sözlerini hatırlıyor mu? Seçim barajında yüzde 10 barajı bilerek kaldırılmadı. Kutuplaşma adına bunu yaptılar. Kendileri ittifak kurdular. Muhalefete de ya baraja takılacaksınız ya da bir araya geleceksiniz dediler. Ben yüzde 10 barajını geçeceğimize inanıyorum. İster istemez bir ittifak meydana geldi. Kuvvetler ayrılığı ittifak çerçevesinde temel prensip olarak benimsendi. Ben Cumhurbaşkanı’nın bile parlamenter sisteme dönmekte tereddüt etmeyeceğine inanıyorum. İnşallah halkımızın bize teveccühü var. Ama teveccüh ve sevgi sandığa yansımasını bekliyoruz” diye konuştu.