Yaz yağmurları aralıklarla sürüyor, yağışlar ani ve şiddetli olduğu anlarda hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji'den İstanbul için yeni yağmur uyarıları geldi.

METEOROLOJİ İSTANBUL'UN YARISINI UYARDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü :Bugün saat 16.00 'ya kadar İstanbul'un Avrupa yakasının batısında (Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kısa sürede ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar meydana getirebileceği tahmin edildiğinden tedbirli olunması gerekmektedir.

YAĞIŞLAR TAKSİM'DE BAŞLADI

Taksim'de öğle saatlerinde yağmur etkili oldu. İstanbul'da iki gündür yağmur etkili oluyor. Aralıklarla etkili olan yağmur öğle saatlerinde Taksim'de yağdı. Meydanda yürüyenler ıslanmamak için saçak altlarına sığınırken yağmura hazırlıklı olanlar şemsiyeleri ile ilerledi.

İSTANBUL VE 5 İLE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji’nin uyarısına göre yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce çevreleri ile Adana ve Osmaniye’nin kuzey ve iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

hava-durumu-son-dakika-tahminleri

[old_news_related_template title="Yağmur hafta sonuna kadar durmayacak! Meteoroloji'den hava durumu uyarısı!" desc="Hava durumuna dair detaylar merakla araştırılıyor. Yurdun kuzeybatı kesimlerini etkileyen yağışlar haftanın devamında da sürecek. Ege, Marmara ve Karadeniz'in batısında kendini gösteren yağışlar yer yer sağanaklarla vatandaşa zor anlar yaşatıyor. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre yağışlar bir süre daha yurdu terk etmeyecek. İşte hava durumuna dair son tahminler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/hava-durumu-son-dakika-haberleri_16_9_1530013145_16_9_1532492706.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/yagmurlar-bitmeyecek-meteoroloji-uyardi-hafta-boyunca-hava-durumuna-dikkat-2539126/"]