İYİ Parti Milletvekilleri ile, Ampute Milli Takımı dayanışma maçı yaptı. Maç öncesi doğum günü olan Genel Başkan yardımcısı Koray Aydın mum üfleyerek pasta kesti.

0z8a9793

Maçın başlama vuruşunu yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ittifak konusundaki soruları cevapladı.

0z8a9732

"KILIÇDAROĞLU İLE DE GÖRÜŞECEĞİZ"

İttifak görüşmelerine değinen Akşener, ''Koray Aydın ve Oğuz Kaan Salıcı alternatifli çalışıyorlar. Oy oranlarına bakılıyor seçmen sayısına bakılıyor. Şu ana kadar herhangi bir sorun görünmüyor ilkeler anlamında tartışılıyor. Sonra alt metinlere inilir. Sayın Kılıçdaroğlu ile de görüşeceğiz. Elimde şu anda bir sonuç yok. Herkes yoluna devam edecek öyle veya böyle'' dedi.

TEŞEKKÜR DE EDEBİLİRİZ

"Ankara’yı ille İYİ Parti alsın tavrımız yok" diyen Akşener, “Balıkesir-Mersin onlar kapsam dışı. 17 il referandumda hayır oyu vermişti. Onlar üzerinden gittik. CHP’nin elinde olan açık ara aldığı 4 büyükşehir vardı. Bunlar üzerinden şu mu olur bu mu olur demeden bir genel konuşma yaptık. Bir gün sonra Balıkesir adayını CHP ilan etti. Sistemin dışına çıkmış oldu. Yüzde yüz el ele tutuşulduğunda alınabilir görülen büyükşehirler var. Bir de yan yana gelindiğinde olabilir mi denilenler var. Ankara’yı ille İYİ Parti alsın tavrımız yok. Esas olan sonuç almak. Bilek güreş yapmıyoruz. İYİ Parti zaten zor şartlar altında yola çıktı, tedirgin olmadan, suçlama yapmadan sonuçları itibariyle birbirimize teşekkür edip ayrı şekilde devam edebiliriz. Böyle bir sonuç çıktığı takdirde de birbirimizi suçlamadan... Biz hazırlıklıyız. Türkiye’de sayın Erdoğan üzerinden nefret ve sevgi anlamında bir bölünme var. Bunun ortadan kaldırıldığı bir ortamı yaratmak lazım. Savaşa gitmiyoruz. Türkiye’de sanki Allah Allah nidalarıyla savaşa gidiyormuşuz gibi bir durum var” ifadelerini kullandı.

0z8a9666

BAHÇELİ'YE MEVLANA SÖZÜYLE CEVAP VERDİ

Akşener, Devlet Bahçeli’nin İYİ partiye yönelik açıklamaları konusunda ise, “Hz. Mevlana’nın güzel bir sözü var, Edepli edebinden susar, edepsiz de ben susturdum zanneder” açıklaması yaptı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Akşener, İYİ Parti'nin 5 adayını açıkladı" desc="Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin; birisi büyükşehir 5 il belediye başkan adayını açıkladı. İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediyesi başkan adayı MHP'den istifa eden mevcut başkan Burhanettin Kocamaz oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/resimid_67127251_6712725_16_9_1543909439.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/iyi-parti-genel-baskani-meral-aksener-grup-toplantisinda-8-2775105/"]