Suzuki Genel Müdürü Ümit Karaarslan, otomotiv sektörünün ilk dokuz ayını değerlendirdi ve markasının pazara girecek yeni modelleriyle ilgili bilgi verdi. 2018 başında yüzde 15’lik bir daralma öngördüklerini belirten Karaarslan, “Yılın ilk yarısında 2017’den kalan yüksek stokların satışıyla pazarda gözle görülür düşüş olmadı. Hemen ardından kurların ani artışıyla birlikte kredi faizlerindeki anormal yükselişler pazarı çok hızlı bir şekilde düşürdü. Bu durumun yıl sonuna kadar süreceğini görebiliyoruz. Ben meslek hayatımda hiç olumsuz olmadım. Ancak gerçekçi olmamız gerektiğinin de farkındayız” diye konuştu.

GİDEN HEMEN GERİ GELMİYOR


Karaarslan “2019 otomobil pazarı için 250-300 binli adetlerin konuşulabileceğini tahmin ediyorum. Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için tam şu anda düğmeye basmak lazım. ÖTV matrahında yapılan düzenlemenin tek başına yeterli olacağı düşünülmüyor. Bu bağlamda, iç pazarın kuvvetli seyrini sürdürebilmesi için destekleyici ve yeniden canlandırmaya yönelik adımların atılması gerektiğini düşünüyorum. Bu sektörde giden hemen geri kazanılmıyor, belirli ve ciddi bir süre gerekiyor” dedi. Genel Müdür, “Beklentimiz, 2020’de de bugünlere benzer bir durumla karşı karşıya kalabileceğimizin bilinciyle önlemlerin hızlıca alınmasıdır. Böylece, 2020’nin son çeyreğinden itibaren pazarın iyileşmeye başlayacağını öngörebiliriz” dedi.

YENİ JİMNY VE SWİFT KASIMDA


Yeni Jimny için kasım ayında Türkiye operasyonlarına başlayacaklarını dile getiren Karaarslan, “Bu yıldan itibaren farklı kesimden kullanıcılarla birlikte, farklı segmentlerden de pay alacağız. Yeni Jimny artık sadece outdoor meraklılarının değil, gençlerin ve hızlı bir yaşam tercih edenlerin de tercihi olacak. Yeni Swift ve Jimny modelleri ile bu yılın son 2 ayında Suzuki showroomlarına ekstra heyecan katarak daha çok otomobil tutkununa ulaşmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.