Avrupa'nın en önemli ve en büyük fuarlarından biri olan Paris Otomobil Fuarı 120 yıldan beridir düzenliyor. Frankfurt Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak gerçekleştirilen bu etkinlik özellikle Avrupalı üreticiler açısından çok önemli.

Markadan yapılan açıklama, son günlerde otomotiv sektöründe çok tartışılan fuar katılımı maliyetlerini tekrardan akıllara getirdi. VW AG bünyesinde yer alan Audi, 2019 Detroit'te yapılan fuara katılmayacağını açıklaması 2018 Paris Otomobil Fuarı için durumun kritik olduğu yönünde.

1-kopya

VW yaptığı açıklamada ise "Volkswagen uluslararası otomobil fuarlarını tekrar değerlendiriyor" yönünde ve "Organizasyon esnasında marka şehirde test sürüşü etkiliği düzenleyebilir" diye bu düşüncelerine eklediler. Ayrıca dizel motor emisyonu yanıltma konusunda 2015 yılından beridir kemer sıkan marka, maliyet düşürme amacıyla da bu seçeneği tercih ediyor.

3-kopya

Ayrıca grubun ana markası olan VW, o tarihlerde piyasaya sürülecek olan modelleri için, kendi etkinlikleriyle ürünlerini tanıtacak. T-Roc bu modeller arasında diye belirtebiliriz...

vwid-on-floor_0-kopya

Bu yıl 2 Ekim'de kapılarını açacak olan Paris Otomobil Fuarı, bu tarihten iki gün önce basın mensupları için açılmış olacak. Audi, Porsche, Seat ve Skoda markaları fuara katılacaklarını belirttiler. Bentley içinse durum belirsizliğini koruyor. Bu organizasyonu pas geçecekleri belli olan markalar ise Ford, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel ve Volvo. Katılacağını duyuran markalarsa Citroen, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Peugeot, Smart, Suzuki ve Toyota. FCA Grubundan ise henüz bir açıklama gelmedi.