Günümüzde internet bağlantısı hayati öneme sahip olmuştur ve WiFi ağları, evlerimizden iş yerlerimize kadar her yerde kullanılır hale gelmiştir. Ancak, bu bağlantıların güvenliğini sağlamak da oldukça önemlidir. WiFi ağlarının güvenliği, kullanıcıların kişisel bilgilerini ve cihazlarını kötü niyetli saldırılardan korumak için elzemdir. Bu nedenle, düzenli olarak WiFi şifresi değiştirmek, ağ güvenliği açısından temel bir adımdır.

Wifi Şifresi Değiştirme


Wifi şifresi değiştirme işlemi kullandığınız internet sağlayıcısı ya da kullandığınız modem markası ne olursa olsun temelde aynı yolla yapılır. Wifi şifrenizi değiştirmek için modeminizin arayüzüne girmelisiniz. Wifi'nin genel merkezi olarak bilinen alana genellikle arama çubuğuna "192.168.1.1" yazıp enter'a basarak değiştirme işleminin ilk adımı gerçekleşir. Ardından Kullanıcı adı ve ve şifre olarak admin yazın ve giriş yapın. Eğer şifre değişimi yapmadıysanız internet sağlayıcınızın adını deneyebilirsiniz.

Wifi şifresi değiştirme

Modem şifrenizi daha önce siz belirlediniz ve hatırlamıyorsanız, modem arkasında bulunan reset tuşu ile 5-10 saniye basılı tutarak modemini resetleyerek yada internet sağlayıcınızın müşteri hizmetlerine bağlanarak şifrenizi öğrenebilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra bulmanız gereken şifrenin nereden değiştiğidir. Genellikle Ön Paylaşım Anahtarı bölümünde kablosuz ağınızın şifresini değiştirebilirsiniz. Ya da Kablosuz Ağ Ayarları'nda şifre değiştirmeyi bulabilirsiniz. Şifrenizi belirlerken kullanacağınız büyük ve küçük harflar ile rakam harf kombinasyonları daha zor bulanan ve kırılan şifre oluşturmanızı sağlayacaktır.

[old_news_related_template title="WiFi ile internete girenler dikkat! Büyük tehlike..." desc="Kaspersky Lab’in yaptığı araştırmaya göre, 2018 FIFA Dünya Kupası’nın düzenlendiği şehirlerde bulunan herkese açık 32 bin Wi-Fi ağının 7176’sında trafik şifreleme kullanılmıyor. Bu ağlar, şehirleri ziyaret eden futbolseverler için potansiyel olarak risk taşıyor. Araştırmada elde edilen bulgular, futbolseverlerin özellikle FIFA Dünya Kupası maçlarının oynandığı yerlerin çevresinde sunulan herkese açık Wi-Fi bağlantılarını kullanırken kişisel verilerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguluyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/wifi_16_9_1528574783.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/wifi-ile-internete-girenler-dikkat-buyuk-tehlike-2459101/"]