Dünkü yazımı Erdoğan’ın Doğu Akdeniz ve EGE’deki Yunan haydutluğuna gösterdiği sert tepkiyi ve “Buna izin vermeyeceğiz” demesini haklı bulup:
“Cumhurbaşkanı’nın sert çıkışı lâfta kalırsa çok üzülürüm” demiştim.
Bunun cevabı CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den geldi. Gürer:
“Cumhurbaşkanı izin vermeyeceğim diyor ama izin isteyen yok ki... Burnumuzun dibinde sayılacak Taşoz Adası’nda Yunanlar iki yıldır petrol çıkarıyor. Cumhurbaşkanı’nın haberi yok denilebilir mi?” dedi.
Aynı konuda Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri E.Albay Ümit Yalım’dan da bir mesaj geldi. Yalım şöyle dedi:
Ege’de 18 Türk adası ve 1 Türk kayalığı 14 yıldır Yunan işgali altında. Taşoz Adası Türk Karasuları’nda 111 milyon varillik Türk petrolü Yunanistan ve İsrail’e teslim edildi. Hal böyleyken Sayın Cumhurbaşkanı’nın söylemleri içi boş söylemlerdir.
Yunanistan, Ege Denizi Türk karasularında hiçbir engelle karşılaşmadan Yunan sahil güvenlik botları ile deniz haydutluğu yapmaya devam ediyor ve Türkiye’yi denize ayak basamayacak hale getirmiş bulunuyor. Maalesef durum böyle!”

buruk-odul-toreni

Yetkiyse yetki...
Tek başına iktidarsa iktidar...
Her dediği kanunsa kanun... KHK’lar kanun gücünde...
Türkiye’de o ne diyorsa oluyor...
Fakat yine de işler iyi gitmiyor!
Özgürlükler budanıyor, basın üzerindeki baskılar artıyor, hapisteki gazeteciler çoğalıyor.
Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’ne göre Türkiye basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 157’nci... Halen cezaevlerinde 138 tutuklu gazeteci var.

★★★

Pazartesi akşamı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak 10 kıdemli meslektaşımıza “2018 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri”ni dağıttık.
Ben bu yılki Ödül Jürisi’nin başkanıydım.
TRT Televizyonu’nun ünlü haber spikeri Erkan Oyal’a törende ödülünü ben verdim.
Konuşmacılar, Türk basınının karanlık bir dönem yaşadığını, binlerce gazetecinin işsiz olduğunu belirtip “Bu karanlıkların aydınlanacağı umudumuzu hiçbir zaman kaybetmiyoruz” dediler.
Ödül kazananlar arasında olan ünlü televizyoncu Baki Şehirlioğlu, ne yazık ki ödülünü alamadan 28 Ekim günü vefat etti. Yakın arkadaşları “Baki Bey memleketin ve mesleğimizin haline çok üzülüyordu. Sonunda kalbi buna dayanamadı” dediler.
Ödül kazanan 10 kişiden biri olan hanım meslektaşımız Sezer Duru, yaptığı konuşmada günümüzde az sayıda düzgün gazete kaldığını, medyanın büyük bir çoğunluğunun çıkarcı ve eyyamcı duruma geldiğini belirterek:
“Gazeteciliğin bu hali bana utanç veriyor!” diye haykırdı.

★★★

Burhan Felek Ödülleri, basın mesleğinde kesintisiz 50 yılı aşkın hizmet veren ve 70 yaşından gün alan gazetecilere veriliyor. Bu yıl ödül alan 10 gazeteci:
Fikret Kalmuk, Ali Acar, Baki Şehirlioğlu, Erkan Oyal, Fevzi Koçak, Sezer Duru, Sungu Çapan, Taylan Erten, Turhan Günay, Zeynep Avcı.

Murat Hazinedar olayı


Beşiktaş Belediyesi’nin eski Başkanı Murat Hazinedar’ın eşi Özlem Hazinedar aradı. Sesi çok üzüntülüydü:
“Hakkımızda cadı kazanı kaynatılıyor. Güya ben CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nu telefonla aramışım, ulaşamayınca SMS’le tehdit etmişim... Bunlar deli saçması iddialar. Bu tezvirata cevap hakkımı kullanmak için yargıya başvurdum, ne yazık ki, yargımızın durumu da çok üzücü... Tekzip isteğim sudan sebeplerle reddedilip, yasal bir hakkım gasp edildi.
Ben, bir belediye başkanının eşi olarak CHP Genel Başkanı’na direkt telefon etmenin, bununla yetinmeyip mesaj yollamanın hakkım ve haddim olmadığını bilecek ahlâka ve bilince sahibim. İddianın hiçbir dayanağı yok. Bu iddialara asla itibar edilmemesini sizden de, kamuoyundan da rica ediyoruz.”
Yargı kanuni tekzip taleplerini kabul etmediği için üzüldüğünü vurgulayan Murat Hazinedar’ın eşi Özlem Hanım “Anayasal cevap ve düzeltme hakkımı kullanmama müsaade eden gerçek ve düzgün gazetecilere teşekkürü borç bilirim” diyor.

TEBESSÜM

Kadın bir kaledir!


Kadim okurlarımdan Yüksel Yılmaz zaman zaman yazılar yollar. Bu defa da “Kadın” hakkında bazı deyimler göndermiş. Okuyalım:
“Kadın var kardan soğuk, kadın var güneşten sıcak.”
“Güzel kadının tavsiye mektubuna ihtiyacı yoktur.”
“Kadın bir kaledir, erkek kale içindeki köle!”
“Kimin iyi karısı varsa ona cennet gerekmez.”
“Kadın ile para dünyayı yönetir.”
“Kadın tebessümünün açamayacağı kapı yoktur.”
Bunların hepsi güzel ama Yüksel Yılmaz’ın son deyimi sanırım kadınların hoşuna gitmeyecek. Şöyle diyor:
“Kadını sırdaş edinen tellal aramasın!”

GÜNÜN SÖZÜ


Hayatta sadakat duygusundan değerli olan çok az şey vardır!

 

rtt