Euronews'deki habere göre, ABD’de silah kontrolü yasalarının yeterli olmayışı ve ülke genelinde üst üste gelen silahlı saldırıların ardından endişeli ebeveynler bu çantaları almaya yönleniyor.

Bullet Blocker, TuffyPacks ve Guard Dog Security gibi Amerikan şirketlerinin yetkilileri, Amerikan medyasına verdikleri röportajlarda, ABD'de son bir ayda yaşanan silahlı saldırıların ardından ürünlerine taleplerin hızla yükseldiğini belirtti.

[old_news_related_template title="ABD'de ikinci terör saldırısı: Onlarca ölü ve yaralı var" desc="ABD kabusu yaşıyor... Bireysel silahlanmanın en yüksek olduğu ülkelerden ABD'de peş peşe silahlı saldırılar meydana geldi. Teksas eyaletindeki bir AVM'ye düzenlenen silahlı saldırıdan sadece birkaç saat sonra ikinci bir silahlı saldırı meydana geldi. Ohio eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda ölü ve yaralılar olduğu duyuruldu. İlk belirlemelere göre en az 10 kişi yaşamını yitirirken çok sayıda insanın da yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/04/iecrop/ohio-iha_16_9_1564909410.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-abdde-ikinci-teror-saldirisi-5264872/"]

SATIŞI ELEŞTİRİLERİ BERABERİNDE GETİRDİ

Öte yandan fiyatları 100 ila 500 Amerikan Doları arasında değişen kurşun geçirmez okul çantalarına tepkiler de gecikmedi.

Kurşun geçirmez çantaların yerine silah kontrolü yasalarının güçlendirilmesi gerektiğini düşünenler söz konusu çanta satışlarını eleştirdi.

ABD’de Temmuz ayında Dayton ve El Paso kentlerinde 24 saat içinde düzenlenen iki ayrı silahlı saldırıda 31 kişi hayatını kaybetmişti.

[old_news_related_template title="ABD'de okula silahlı saldırı: 1 ölü" desc="ABD'nin Colorado eyaletinde bir okulda gerçekleşen silahlı saldırıda bir öğrencinin hayatını kaybettiği, 8 öğrencinin ise yaralandığı bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/08/iecrop/34-1_16_9_1557281011.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/abdde-silahli-saldiri-1-olu-4715970/"]

Kurşun geçirmez sırt çantaları üreticisi Guard Dog, Florida eyaletinin Parkland kentindeki Stoneman Douglas Lisesi’nde geçen yıl düzenlenen silahlı saldırı sonrası bu çantalara talebin arttığını dile getirdi.