Perşembe günü ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da bir araya gelen senatörlerden Nancy Pelosi, ABD Temsilciler Meclisi'nin üyelerinden oluşan bir heyet ile Ürdün'e gitti. Önceden kamuoyuna bilgi verilmeden tamamen sürpriz olarak gerçekleşen bu temaslarda Türkiye ve Suriye'nin son durumunun ele alındığı belirtildi.

[old_news_related_template title="Beyaz Saray'da kriz patladı: Demokratlar terk etti, Trump Twitter'dan bombaladı" desc="TSK'nın sınır güvenliğini sağlamak ve terörle mücadele etmek için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı devam ederken ABD'nin gündemi de Suriye... Dün gece ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi ve Demokrat Kongre üyeleri ile Suriye toplantısı yaptı. Olaylı geçen toplantıda kriz yaşanınca Demokratlar toplantıyı terk etti. Trump bu anları sosyal medya hesabından paylaşarak adeta alay etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/17/iecrop/trump_16_9_1571289916.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-beyaz-sarayda-kriz-patladi-demokratlar-terk-etti-trump-twitterdan-bombaladi-5394226/"]

Kral II. Abdullah ile bir araya gelen Pelosi, "Bu ziyaret bölgedeki güvenlik ve istikrar için çok kritik bir zamanda gerçekleşti. Türkiye'nin müdahalesiyle Suriye'deki kriz devam ederken heyetimiz, bölgenin istikrarı için önemli bir görüşme gerçekleştirdi" dedi. Pelosi, farklı konuların gündeme geldiğini aktardı. Heyetin Ürdün temaslarının ne zaman başladığı veya ne zaman bittiğine dair bir bilgi verilmedi.