MEB ve Polis Akademisi işbirliliği ile hazırlanan bekçilik sınavı 24 Ağustos 2019 günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek. Bekçilik sınavı çoktan seçmeli 5 (beş) seçenekli testlerden oluşuyor. Ayrıca A ve B soru kitapçığı kullanılıyor. MEB tarafından yapılan duyuruya göre sınavda ter dökecek adaylar Türkçe, Matematik, Genel Kültür gibi konularda test edilecek. Peki Bekçilik sınavı konu dağılımı nasıldır? Bekçilik sınavı saat kaçta?

BEKÇİLİK SINAVI GİRİŞ YERLERİ

BEKÇİLİK SINAV KONU DAĞILIMI

Bekçilik sınavında konular 2018-2019 eğitim öğretim yılına kadar olan müfredatı içeriyor. Sınav konu dağılımı ise şöyle;

KONULAR SORU SAYISI

Türkçe (Ortaöğretim düzeyi) 20
Sosyal Bilgiler (İlköğretim düzeyi) 15
Fen Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15
Hayat Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15
Matematik (İlköğretim düzeyi) 15
Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi) 20

BEKÇİLİK SINAVI ÇIKMIŞ SORULAR ÖRNEK 1

BEKÇİLİK SINAVI ÇIKMIŞ SORULAR ÖRNEK 2

2019 BEKÇİ MAAŞLARI

Çarşı ve Mahalle Bekçisi; devlet tarafından İçişleri Bakanlığı bünyesinde 772 sayılı kanuna göre istihdam edilen, polis ve jandarma ile aynı yetkilere sahiptir. Buna göre bekçilik görevi yapan kişiler eğitim durumuna göre farklı maaşlar almaktadır.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 2019 bekçi maaşları şu şekilde olmuştur.

Lise mezunu olan yeni bekçiler 3970 TL, üniversite ön lisans veya lisans mezunu olan bekçiler ise 4002 TL maaş almaktadır.

Eşi çalışmayan bekçilere aylık ek ödeme olarak 248 TL verilmektedir. Eşi çalışan bekçilere ise ek maaş ödenmez. 72 aydan küçük bir çocuğu bulunan bekçilere 58 TL ek ödeme yapılmaktadır. 72 aydan büyük çocuklar için ise 29 TL ek ödeme yapılmaktadır.