KYK yurt başvurularıu için son gün geldi. KYK yurt başvurularının ne zaman sonlanacağı kadar sonuçların ne zaman açıklanacağı da merak ediyor. KYK yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih verilmedi ancak yurt başvurularının bir hafta içinde açıklanması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURU SÜRECİ

1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

2. ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklar.

3. Değerlendirme sonuçları; KYK'nın internet sayfası http://sonuc.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

kyk sözcü ile ilgili görsel sonucu

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

– e Devlet Kapısı'na T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın.
– Sağ üst kısımdaki arama çubuğuna “Yurt Başvurusu” yazın. (Direkt linki aşağıda bulabilirsiniz.)
– Açılan ekranda yurt başvurunuzu görüntüleyebilirsiniz