YÖKDİL sınav başvuruları Anadolu Üniversitesi aday işlemleri sisteminden yapılıyor. Daha önce bu sisteme girmemiş olanlar Kayıt Ol butonuna tıklayarak, TC kimlik numaralarını ve e-posta adreslerini sisteme giriyor, ardından kayıt işlemini başlatabiliyor. İşte YÖKDİL sınav başvuru ekranı...

YÖKDİL SINAV BAŞVURU EKRANI

YÖKDİL SINAV BAŞVURU KILAVUZU

YÖKDİL SINAVI NEDİR?

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi  ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça,Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılacak.

Sınava; yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 100 (yüz) TL’dir.

YÖKDİL SINAV MERKEZLERİ

yokdil