Financial Times'ta yer alan habere göre dünyanın en büyük haber ajanslarından Reuters'ı satın almak için ABD'li yatırım fonu KKR nabız yokluyor.

Alman medya devi Axel Springer'e ortak olarak dikkatleri üzerine çeken yatırım fonu Reuters haber ajansı ile de ilgileniyor.

Dünyanın en büyük haber ajansı ve finansal veri sağlayıcılarından Thomson Reuters'a henüz resmi bir teklif yapılmadı.

Reuters Haber Ajansı’nın eski yayın yönetmeni Mark Wood’un da şirketle ilgilendiği iddia ediliyor.

Konuyla ilgili henüz taraflar resmen bir araya gelmedi.

[old_news_related_template title="Axel Springer'e ABD'li ortak" desc="Dünyanın en büyük medya şirketlerinden Axel Springer, ABD'li KRR ile ortak oldu. KRR azınlık hisselerini toplayarak Axel Springer yönetimine girdi. KRR, Springer'in yüzde 20'si için yaklaşık 1.5 milyar dolar ödedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/12/iecrop/shutterstock_1360601942-1_16_9_1560344488.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/axel-springere-abdli-ortak-5125886/"]

HABER AJANSI TOPLAM GELİRLERİN YÜZDE 3'Ü


Thomson Reuters da Axel Springer de, Mark Wood da konuyla ilgili görüş bildirmedi. Thomson Reuters’ın bilançosu içinde haber ajansının toplam gelirlerin yüzde 3’ünü oluşturduğuna dikkat çekiliyor. Şirketin en büyük gelir kaynağı yatırımcılara sağladığı finansal veriler.

Thomson Reuters’ın Kanadalı büyük ortaklarından David Thompson’ın haber ajansını elinde tutmak istediği biliniyor.

Thomson Reuters’ın CEO’su Jim Smith geçen aylarda yaptığı açıklamada haber ajansının satılık olmadığını söylemişti.