Enteresan bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı ile görüşmek için bin bir dereden su getiren Trump, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüştü.

Belli ki her ekonomik krizde olduğu gibi yine Amerika’nın kapısını çalmışız. Zira Trump ile konuşulacak S-400’den daha önemli bir konu yok. Amerika ile Rus S-400 füzeleri yüzünden bir kriz yaşama durumu söz konusu.

Amerika, S-400 konusunda taviz vermeyeceğini defalarca en üst düzeyden dile getirdi. Ekonomik yaptırımlar ile tehdit etti. Türkiye ekonomisinin bırakın yaptırımı, kendi ayakları üzerinde duracak hali yok.

Aynı zamanda masanın üstünde İran yaptırımları, Venezüella altınları, Suriye konusu ve hatta Halkbank dosyası duruyor. Amerika maraza çıkarmak için bunların birini öne sürebilir.

Rahip Brunson olayında bile attığı bir tweet ile Türkiye’ye kur şoku yaşatıp doları 7 liraya fırlatan Trump'ın, S-400 olayında Türkiye’nin bu füzeleri almasına sıcak bakacağına inanıyor musunuz?

Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulayacağını söyleyen üst düzey Amerikalı bürokratlar, işin şakası olmadığını anlatıyorlar. Muhtemelen Trump son uyarısını yaptı.

Bundan sonrası Türkiye’nin kararına göre şekillenecek. Ya ekonomik açıdan çökertilecek, ya eskisi gibi sürünmeye devam edecek. Mutlu son beklemeyin!