Bedelli askerlik hakkında birçok detay merak ediliyordu. Ayrıntıları Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından duyurulan yeni askerlik sisteminde bedelli ücreti de belli oldu. Buna göre bedelli askerlik ücreti bugün itibariyle 31 bin 343 TL olacak ve her 6 ayda bu ücret artacak. Yurt dışı dövizli askerlik bedeli ise bugünkü kurla 5 bin 113 euro olarak açıklandı.

Çıkarılan son bedelli askerlik yasasında ücret 15 bin TL olarak belirlenmişti. Bedelli askerlikten faydalanan adaylara 21 gün temel askerlik eğitimi veriliyor.

[old_news_related_template title="Yeni askerlik sistemi açıklandı! Bedelli askerlik ve yeni askerlik sistemi... | Son dakika haberleri" desc="Aylardır gündemde olan ve birçok kişi tarafından detayları merak edilen yeni askerlik sistemi son dakika açıklamasıyla duyuruldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemine ilişkin detayları açıkladı. Akar, 'Yeni askerlik sistemi üzerinde çok çalıştığımız, olabildiğince modern verileri kullandığımız bir çalışma' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/son-dakika-atma_16_9_1552035897.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bakan-akar-yeni-askerlik-sistemini-acikladi-3832758/"]