'İYİ TALEP GELDİ'
Hayrabolu'daki çiftliğinde 13 yıldır hindi üreticiliği yapan Muzaffer Çetin, geçen yıllara oranla bu yıl hindilere talebin çok arttığını söyledi. Çetin, yılbaşına günler kala yetiştirdiği 4 bin hindinin tamamını sattığını belirterek, "Geçen yıla oranla bu yıl daha iyi, fiyatlar da güzel, kilosu 28 ile 30 lira arasında. Bu kadar kısa sürede satılır diye beklemiyorduk. Yaklaşık 4 bin adet hindi satılmış durumda. İyi talep geldi" dedi.
Hindinin çok uysal ve sakin bir hayvan olduğunu söyleyen Çetin, "Hindi çok uysal bir hayvan. Bakımı çok itina istiyor. Onlar size alıştılar mı arkanızdan gelirler. Islık çaldığınız da hemen ötmeye başlarlar. Ancak giderlerimiz yükseldi. Geçen yıl 90 liraya aldığımız yemi 160 liraya alıyoruz. İlaç da aynı fiyatları ikiyi katlandı. Hindi pahalı gibi gözükse de giderleri bir hayli yüksek" diye konuştu.
'KANATLARININ ALTINA BAKILMALI'
İyi bir hindinin kanatlarının altına bakılarak anlaşılacağını ifade eden Çetin, "İyi bir hindiyi anlamak için kanatlarının altına bakılması yeterlidir. Eğer sarı ise yağ bağlamışsa iyiliği oradan anlaşılır. Kanatlarının altında sarılık yoksa yağ yapmamıştır. Ne kadar yağlıysa o kadar lezzetlidir, besilidir. Hindinin eti sarı olacak, tüy olmayacak. Kazık tüyü olmayacak" dedi. (DHA-SOZCU.COM.TR)
[custom_content title="HİNDİ DOLMA NASIL YAPILIR?" desc="Hindi marine malzemeleriyle bir gün marine de bekletilir. Galeta unu, krema, yumurta, ince dilimlenmiş havuç, pırasa, soğan, fırınlanmış kestane ve kekik karışımından harç yapılır ve hindiye doldurulur. 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. İçinin pişmesi için üzeri kapatılıp tekrar pişirmeye devam edilir. Hindi fırınlanırken altı, soğan ve sebze ile beslenir, 2 bardak su ile beraber. Kızarınca eğer pişmemişse üzeri aliminyum folyo ile kapatılır, tekrar fırınlanır. Etrafı fırınlanmış kestane, kekik, taze soğan, biberiye ve kekik ile süslenir. Yanındaki sebze hazırlanırken iri doğranmış karışık sebzeler kıtır kalacak şekilde suda haşlanır. Daha sonra tereyağında sotelenir. Hazırlanan sebzeler ve iç pilav ile servis edilir."]