İçişlerfi Bakanlığı vatandaşların yılbaşına huzur ve güven içerisinde girmesini sağlamak üzere ülke genelinde güvenlik tedbirlerinin üst seviyede olcağını açıkladı.

Buna göre, 30 Aralık'ta başlayacak olan yılbaşı tedbirleri kapsamında 317 bin 121 personel görev alacak. Yılbaşı önlemleri kapsamında havadan ve denizden denetimlere ağırlık verilecek. 716 hava ve deniz aracıyla denetim gerçekleştirilecek. Ayrıca 650 dedektör köpek de yılbaşı tedbirlerin kapsamında  görev yapacak.

Yılbaşı nedeniyle İstanbul´da güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartılması planlanıyor. 8´i hava ve deniz aracı olmak üzere bin 858 motorize ekip, 60 bin 716 güvenlik görevlisi sahada görev alacak.

81 İL VALİLİĞİNE YILBAŞI GENELGESİ

Bakanlık ayrıca 81 İl valiliğine Bakan Süleyman Soylu imzalı 'Yılbaşı Tedbirleri' konulu genelge gönderdi. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu AVM´ler, havaalanı, otobüs/minibüs terminali, tren gar/istasyonu, pazar yerleri ve umuma açık mahallerde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve devriye uygulamaları artırılacak.

Kış turizminin yoğun olarak yaşandığı yerlerde ve Doğu Ekspresi gibi turizm taşımacılığında son zamanlarda yoğun talep gören tren hatlarında, gar giriş ve çıkış noktalarında ilave güvenlik tedbirleri planlanacak.

Vatandaşların ve Türkiye'ye turizm maksadıyla gelen yabancıların güvenli seyahat etmeleri sağlanacak. Nöbet ve kontrol görevindeki personelin, başta cep telefonu olmak üzere dikkat dağıtıcı her türlü materyalden uzak durması konusunda uyarılarak sadece göreve odaklanmaları sağlanacak.

Personel ve vatandaşların güvenliği ön planda tutulmak suretiyle her türlü ihbarın kısa sürede değerlendirilmesi ve yeteri kadar ekip sevk edilmesi, sevk edilen ekiplerin koordineli ve eş zamanlı olarak olay yerine intikali planlanacak. Görev sırasında teknik araç ve gereçler ile köpek unsurları etkin bir şekilde kullanılacak.