Yüksek Seçim Kurulu (YSK), dün Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı. YSK aynı zamanda yeni terminal kurulması için de yetki verdi. Maltepe'de sayımların son bulmasına AKP ve MHP engel olduğunu aktaran CHP İstanbul eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş engellemenin tutanağını da paylaştı.

SAYIM İKİ TERMİNALLE DEVAM EDERSE...


Yarkadaş şu bilgileri paylaştı; "Maltepe'de sayımı yapılacak 116 sandık kaldı. AKP ve MHP yeni terminallerin kurulmasına itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu, konuyu YSK'ya aktarıp ne yapması gerektiğini sordu. BU BELGE, MHP ile AKP'nin sayımları bitirmek istemediğini gösteriyor."

[old_news_related_template title="İstanbul’da mazbata için Maltepe bekleniyor" desc="Maltepe'deki sayım bugün saat 09.20'de başladı. Sayılmayı bekleyen 119 sandık daha var. YSK'nın iznine rağmen AKP ve MHP dün geceki toplantıda yeni terminallerin kurulmasına yine itiraz etti. Ancak YSK'nın kararı üzerine masa sayısı 2'den 6'ya çıkarıldı. İşte son durum..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/16/iecrop/turkan-saylan_16_9_1555399763.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/istanbulda-mazbata-icin-maltepe-bekleniyor-123-sandik-kaldi-4441548/"]