Dün geceden bu yana 4 farklı noktandan sokak ortasında çatışma haberleri geçti. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 6 kişi gözaltına alındı. Kurşunların camlara isabet ettiği olayda şans eseri yaralanan solmadı. İstanbul'daki ilk olay ise Bağcılar'da meydana geldi iki grup arasındaki sokak çatışmasında kurşunlar bir eve isabet etti. Evdeki iki çocuk ölümden döndü. İstanbul'daki bir diğer vahim olay da Kadıköy'de meydana geldi. Bir tekel bayisini silahla basan şahıslar olay yerine yakın devriye gezen polis ekiplerine de ateş açtı. Olayda yoldan geçen biri ağır iki kişi yaralandı. Sultangazi'de ise bir kişi sokakta silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan şahıs bir eve sığınarak yardım isterken, zanlı olay yerinden kaçtı.

Malatya'da hastanede silahlı çatışma Foto: DHA

MALATYA'DA HASTANE ÖNÜNDE ÇATIŞMA


Malatya'da, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 6 kişi gözaltına alındı. Kurşunların camlara isabet ettiği olayda şans eseri yaralanan solmadı. Kavga, gece saatlerinde İnönü Mahallesi'ndeki Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre hastaneye gelen iki grup arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Taraflar birbirlerine yanlarında bulunan tabancalarla ateş açtı. Tabancalardan çıkan kurşunlar hastanenin camlarına isabet etti. Silah seslerini duyanların ihbarıyla olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerinden kaçan 6 şüpheli, ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin yapılan üst aramasında, 2 tabanca, 4 bıçak ile 20 uyuşturucu hap ele geçirildi, şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Yaralananın olmadığı ve hastanede paniğe neden olan olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

BAĞCILAR'DA İKİ GRUP SOKAK ORTASINDA ÇATIŞTI


Bağcılar'da iki grup arasında yaşanan ve 1 kişinin yaralandığı çatışmada kullanılan silahlardan çıkan kurşunlardan iki tanesi bir evdeki televizyona isabet etti. O sırada evde oyun oynayan iki çocuk ölümden döndü. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken 1 kişi ise aranıyor.

Olay, 22:00 sıralarında Bağcılar Demirkapı Mahallesi Asfalt Caddesi 1556. Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, sokak üzerinde henüz bilinmeyen bir nedenle iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Birbirleriyle çatışan gruptan 1 kişi yaralandı. Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İsmi öğrenilemeyen yaralı, ambulans ile hastaneye sevk edilirken polis olay yerine güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı.

Bağcılarda'ki çatışmada kurşunlar bir eve isabet etti. Foto: DHA


Çatışan tarafların silahlarından çıkan kurşunlardan iki tanesi  sokağın başında bulunan Şeref Yıldız'ın evindeki televizyona isabet etti. O sırada evde oyun oynayan 7 ve 10 yaşındaki iki çocuk ölümden döndü. Olayı duyunca evine koşan baba Şeref Yıldız,  yaşananlara tepki gösterdi. Olayla ilgili açıklama yapan Şeref Yıldız, "Çocuklar televizyonda oyun oynuyordu. Dışarıda nasıl bir kovalamaca olmuş biz bilmiyoruz. İki kurşun televizyona isabet ediyor.

 

Televizyonun görüntüsü gidiyor. Çocuk öyle fark ediyor. Annesine 'televizyona bir şey mi oldu' diye soruyor. annesi görünce fark ediyor. Ben de yakın bir yerdeydim. Telefon açtılar. Duyanlar 20'nin üzerinde silah sesi duymuş. Her şeye rağmen şükürler olsun. Çocuklarına bir şey olmadı. Bu ne ilkti ne de son olacak. Bu magandaların gerekli cezayı görmediği takdirde bu devam edecek. Benim 7 yaşındaki oğlum burada oyun oynuyordu. Ona bir şey olsaydı benim acımı kimse dindiremezdi" dedi.

Kadıköy'de bir iş yerini basan şahıslar polise de ateş açtı. Foto: DHA

KADIKÖY'DE POLİSE ATEŞ AÇTILAR


Kadıköy'de tekel bayisine otomobille gelen kişi yada kişiler iş yerine ateş açtı. Olay yerine yakın devriye gezen polis ekiplerine de ateş açan şüpheliler kaçtı. Olayda yoldan geçen biri ağır iki kişi yaralandı. Olay, Acıbadem Mahallesi Acıbadem Caddesinde saat 04.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerinde bulunan bir tekel bayisine araçla gelen kişi yada kişilerin ellerindeki otomatik silahla dükkana ateş açtı. Açılan ateş sırasında cadde üzerinde Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı devriye gezen polis ekipleri olayı görür görmez yakında bulunan ekiplerden yardım istedi. Olay yerinde çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay sırasında polis ekipleriyle saldırganlar arasında kısa süreli çatışma yaşandı. Saldırganlar ardından olay yerinden hızla uzaklaştı.

 

Yaşanan çatışma sırasında ise yolda yürüyen iki kişi vücudünün çeşitli yerlerinden yaralandı. Sağlık ekipleri yaralanan kişilere ilk müdahalesinin ardından ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırırken yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Sultangazi'de silahlı saldırıya uğrayan şahıs bir eve sığındı. Foto: İHA

SULTANGAZİ'DE SOKAK ORTASINDA İNFAZ


Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesinde, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi sokakta silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan şahıs bir eve sığınarak yardım isterken, zanlı olay yerinden kaçtı. Olay saat 03.00 sularında Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi 1443 sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, kişi ya da kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Kanlar içinde kalarak ağır yaralanan şahıs, saldırgan veya saldırganların elinden kurtulduktan sonra sokaktaki bir eve sığınmaya çalıştı. Saldırgan veya saldırganlar olay yerinden kaçarken, olayı duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.  Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı ilk müdahalenin ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Polis ekipleri olay yeri ile yaralının sığındığı evde delil çalışması yaptı. Zanlı veya zanlıların yakalanması için polis ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı.  Yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.