Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasında, gazeteci İdris Özyol’a yapılan saldırı protesto edildi. Özyol’un saldırıya uğradığı Yeni Yüzyıl gazetesi önünde yapılan basın açıklamasına CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın sivil toplum örgütleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.


SALDIRI KINANDI


Özyol'unda katıldığı ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Engin Korkmaz yaptığı basın açıklamasıyla saldırıyı kınayarak faillerin bulunması için çağrıda bulundu.

[old_news_related_template title="Gazeteci Demirağ'dan sonra bir saldırı da İdris Özyol'a!" desc="Antalya'da yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan gazeteci İdris Özyol kimliği henüz bilinmeyen bir grup tarafında, çalıştığı gazetenin önünde saldırıya uğradı. Kalabalık grup Özyol'u orada bırakarak olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Yaralanan gazeteci tedavi altına alındı. Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ da, Ankara’da Türkiyem TV’de sunduğu Yeniçağ'da Meydan programının ardından evinin önünde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğramıştı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/15/iecrop/manset-2_16_9_1557942038.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/antalyada-gazeteciye-saldiri-4813172/"]

Korkmaz, şöyle konuştu; "İdris Özyol'a yapılan fiziki saldırının yanı sıra Songül Başkaya'ya yönelik sözel saldırının da yakın takipçisiyiz. Saldırganların gerekli cezayı alması ilk şartımızdır. Eğer bu geçekleşmezse ülkede hiçbir gazetecinin mesleğini yapma imkanı kalmayacaktır. Sadece can güvenliğimiz değil, halkın haber alma hakkı tehdit altındadır.”