İstanbul Büyükada'da ormanlık alana iş makineleriyle 2 büyük çukur kazılmıştı. Birkaç gün önce kazılan çukurlarla ilgili resmi açıklama henüz yapılmazken bugün adaya çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Çukurların bulunduğu bölgeye çıkılmaması için de önlem alındı. Çukurlar iş makinesi ile kapatıldı. Havadan çekilen görüntülerde iş makinesi çalışma yaparken bir minibüsün de olması dikkat çekti.

Ada sakinleri bölgeden leş kokuları geldiğini ifade ederken at yetiştiriciliği yapan bir ada sakini ise adadaki atlara Ruam hastalığı için test yapıldığını bazı atlarda da hastalığa rastlandığını dile getirdi.

 

Esrarengiz çukurların telef olan atların gömülmesi için kazıldığı iddiaları ortaya atılırken  sozcu.com.tr'nin dün ulaştığı Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, 'Kaymakamlığın yaptığı bir iş. Eğer valilikten onay gelirse gereken açıklama yapılacak' ifadelerini kullanmıştı. Ancak ne kaymakamlıktan ne de valilikten henüz bir açıklama yapılmadı.  (DHA)

[old_news_related_template title="Büyükada'da tüyler ürperten söylenti! Hastalıklı atları gömmek için iki dev çukur açıldı!" desc="Büyükada'da ormanlık alanda birkaç gün önce iş makineleriyle iki büyük çukur kazıldı. Henüz bir resmi açıklama yapılmazken, bazı ada sakinleri gizemli çukurların ölen hayvanların gömülmesi için kazıldığından endişe ediyor.  " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/18/iecrop/add_16_9_1576663733.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/buyukadada-tuyler-urperten-soylenti-hastalikli-atlari-gommek-icin-iki-dev-cukur-acildi-5516608/"]