CHP’li Utku Çakırözer, , eşi tarafından 15 kez bıçaklanan Öznur Sazlar’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Çakırözer, bu tür olayların yaşanmaması için olaya tepkisini dikkat çeken ifadelerle gösterdi.

YETKİLİLERİN SORUMLULUKLARI YOK MU?

Çakırözer, “Öznur Sazlar için koruma kararı alınmış. Süresi tamamlandığı için uzatma talep ediliyor. Ancak bu talep zamanında karşılanmıyor. Öznur Sazlar, bu geç kalma sebebiyle, korunmuyorken eşi tarafından saldırıya uğruyor. Eşi, Öznur Sazlar’ı 15 yerinden bıçaklıyor. Skandallar zinciri aslında burada başlıyor. Koruma kararının uzatılması talebi neden hemen karışlık bulmuyor? Bu talebe hemen karşılık vermeyen yetkililerin bu vahşette sorumlulukları hiç yok mu?” dedi.

CHP'li Çakırözer ölümden dönen Öznur Sazlar'a moral verdi.


NEDEN AĞIR CEZA DEĞİL?

Öznur Sazlar’ın eşinin 1 Ağustos’ta tutuklanarak Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildiğini belirten Çakırözer, “1 ay sonra 3 Eylül’de, Eskişehir 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşma görülüyor. 2. skandal burada. Eşini 15 kez bıçaklamış bir saldırgan yargılanıyor. Neden Asliye Ceza Mahkemesi’nden yargılanıyor? Yargılamanın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gerekmez mi?” ifadelerini kullandı.