Sakarya Mahallesi'ndeki PTT şubesine giden K.P., Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilmek üzere bir zarf bırakıp ayrıldı. Zarfı alan görevli, üzerine 'siyanür içilecek' yazısını görünce durumu hemen AFAD'a bildirip, şubedeki diğer vatandaşlar da dışarı çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilmek üzere PTT'ye bırakılan zarfın üzerinki 'siyanür içilecek' yazısını gören çalışanlar durumu hemen AFAD'a bildirip, şubedeki diğer vatandaşlar da dışarı çıkardı Foto: DHA


İhbar üzerine PTT'ye gelen AFAD ekipleri, özel kıyafetlerle şubeye geçti. İlk olarak zarfta cihazlarla siyanür taraması yapıldı ve siyanüre rastlanmadı.

Olay yerine gelen ekipler zarfı kapalı bir kutuya koyup incelemeye aldı. Foto: DHA


Zarf daha sonra detaylı inceleme için laboratuvara gönderilmek üzere özel bir kutuya konuldu. Mektubun sahibi Kazım Parlamış'ı yakalamak için polis çalışma başlattı.

Üzerinde siyanür izine rastlanmayan zarf detaylı inceleme için laboratuvara götürüldü. Foto: DHA


MEKTUBU GÖNDEREN TESPİT EDİLDİ

Kahramanmaraş’ta PTT şubesine bıraktığı bir mektup üzerinde, "siyanür içeceğim" yazısı polisi alarma geçirmiş, olayla ilgili ekipler geniş çaplı arama yapmıştı.

Yapılan inceleme sonrası ekipler, mektubun sahibi ve yüzde 70 zihinsel engelli Kazım Parlamış’ı (56) yakaladı. Adreste olmadığı ve yalnız yaşadığı anlaşılan şahsın eşinden ayrıldığı, yalnız yaşadığı ve psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi. Yakalanan Kazım Parlamış hastaneye sevk edildi. Parlamış’ın mektuba ‘Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne diye de not düştüğü öğrenildi. (DHA-İHA)