Bursa İnegöl’de ilçe binasının açılışına katılan DSP Genel Başkanı Önder Aksakallı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. “Türkiye’de ekonominin çivisi çıkarıldı” diyen Aksakallı, “Üretimin olmadığı yerde ve insanların alım gücünün yerlerde süründüğü bir dönemde, devletin zorlaması ile sonuç alabilmesi ve bu sonucun uzun sürme olanağı maalesef yok. Bu ekonomi kurallarına aykırı. Üreticinin desteklenmesi ve rant üzerinde kurgulanan bir sistemden toplumun kurtarılması gerekir. Bir fırsatçılıktır aldı gidiyor. Biberin 25 TL olduğunu gören yoktur bu ülkede. Bu sorgulanması gerek bir konu. İşin en ilginç tarafı; mesleki anlamda en basiretsiz, en bilgisiz maliye bakanı ile karşı karşıyayız" dedi.

“BİZ ONLARA YOL GÖSTERİRİZ”


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın geçtiğimiz hafta enflasyonla ilgili yaptığı “Gıda tarafının hiçbir negatif ve pozitif etkisi olmasa, Aralık ile aynı gerçekleşse, Ocak ayı gıda enflasyonu 6,5 değil de sıfır gerçekleşse, enflasyon ne olacaktı biliyor musunuz? Eksi 0,43 olacaktı. Yıllıkta 18,85 yapıyor” sözlerini hatırlatan Aksakallı “Mesleki anlamda en basiretsiz, en bilgisiz maliye bakanı ile karşı karşıyayız. Konudan fazlasıyla uzak bir bakan. Bu da Türkiye’nin talihsizliğidir. Geçmişte bir Milli Eğitim Bakanı vardı okullar olmasa Milli Eğitim’i çok güzel yönetirim demişti. Bu da ona benzer bir söylem." diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI DSP İLE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan DSP lideri "Cumhurbaşkanı'na önemli görevler düşüyor. Bu gidiş iyi bir gidiş değil. Bu aklı kendilerine kim verdiyse, etrafındaki akli selim insanlar ile devleti yönetme tecrübesi olan siyasi partilerden ve başta DSP ile fikir alışverişi oluşturulması lazım. Biz onlara doğru yolu gösteririz. Biz bu devleti büyük bir batağın içerisinden çıkardık. Devletimize ve milletimize hizmet etmekten çekinmeyiz. 4 yıl daha kendileri iktidardalar. 31 Mart’tan sonra ne olacak bunu 1 Nisan’da toplum ile birlikte belirleyeceğiz. Bizim inancımız şu ki, 1 Nisan’dan sonra DSP çalışmalarını en net bir şekilde ortaya koyacak ve 2023’ün belirleyici partisi olacak” dedi.