Karadeniz Ereğli’de 21 yıldır düzenlenen Sevgi Barış Dostluk Festivali Yürütme Kurulu, bu yılki ödülü, kullandığı sevgi dili ve kucaklayıcı tutumu nedeniyle seçilmiş Başkan Ekrem İmamoğlu’na verme kararı aldı. 23 Haziran seçimlerinden sonra 7 Temmuz'da ödülü alacak olan İmamoğlu için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ifadesi kullanılıyor.

Türkiye’de pek çok yerel festival arasında en çok dikkat çekenlerden biri olan Sevgi Barış Dostluk Festivali Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en büyük festivali olma yolunda hızla ilerliyor. Pek çok ödül de alan festival ile ilgili konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ereğlililerin birlikte eğlenebileceği, deşarj olabileceği bir ortam yaratmaya çalışıyorum. Burada da başarılı olduğumuza inanıyorum. İnsanlar 1 yıl boyunca festival gününü özlemle bekliyorlar, popüler sanatçıların isimlerini yapılan oylamayla kendileri seçiyorlar ve festivalde büyük bir coşku oluyor” dedi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık


“İMAMOĞLU SEVGİNİN GÜCÜNÜ ORTAYA KOYDU”

Sevgi Barış Dostluk Festivali’nde her yıl önemli isimlere Sevgi Barış Dostluk ödülü veriliyor. Aralarında Süleyman Demirel, Rauf Denktaş, Türkan Saylan gibi pek çok önemli ismin ödül aldığı festivalde bu sene Ekrem İmamoğlu’na ödül verilecek.

Ödül töreni ile ilgili Sözcü’nün sorularını yanıtlayan Posbıyık, “Biz verdiğimiz ödülün Türkiye’de en büyük ödül olduğuna inanıyoruz. İddiamıza göre bu; Türkiye’nin Nobel ödülü. Bu yılki ödülü İmamoğlu’na veriyoruz. Dil, din, ırk, cins, mezhep farkı gözetmeksizin, siyasi parti ayrımı yapmaksızın Türkiye'de insanların bir arada olabilmesi, kollarını açıp birbirine sarılması için sevgi dili kullanıyor. Siyaset farkı gözetmeksizin topluma sahip çıkması, halk tarafından çok büyük alkış aldı ve yerel bir politikacı, birden bire Türkiye’nin gündemine oturup en üst kademelerine aday olabilecek bir kabiliyet gösterdi. Biz de bu sene Türkiye’nin Nobel’i olarak gördüğümüz Sevgi Barış Dostluk Ödülü'nün, seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na verilmesini oy birliği ile karara bağladık” ifadelerini kullandı.

“O GÖNLÜMÜZÜN BAŞKANIDIR”

Ödül töreni çağrısında İmamoğlu için, 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı' ifadesi kullanılmasının sebebini anlatan Posbıyık, “Ben ve yürütme kurulundaki arkadaşlarıma göre, bizim gözümüzde, gönlümüzde Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Mazbatası, haksız yere elinden alınmıştır. O bizim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Adayı demiyorum, Başkanımızdır. Ve 23 Haziran’da büyük bir fark ile seçimi alacağına, Büyükşehir Belediye Başkanı olacağına yürekten inanıyoruz” şeklinde yanıtladı.

“CHP'NİN BAŞARISININ ANAHTARI SEVGİ VE BARIŞTIR”

“CHP'li başkanlar olarak ortak bir dil ve eşgüdüm yaratılabiliyor mu?” sorusunun yöneltildiği Posbıyık, “Son seçimlerde CHP başarılı diyorsak bu noktadan yakaladı zaten. Ortak dil sevgi, barış, dostluk. CHP'de, insanların ötekileştirilmediği, dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep farkı gözetilmeksizin tüm insanların bir araya gelebildiği, kucaklayıcı bir yaklaşım ön plana çıkmaya başladı. Bu dil egemen olduğunda demokrasi de ilkeler de gelişir. Ekonomi bundan olumlu etkilenir. Halk bunu anlamaya ve önemsemeye başladı. Bu anlayış CHP'yi daha ileri noktalara taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık


“AK PARTİ İÇİN GRUP ODASI AÇTIM”

Posbıyık, “Ereğli’deki tutumunuz da bununla örtüşüyor mu?” sorusuna, “Kesinlikle, çünkü ben siyaset yapmıyorum. Ben yerel yöneticiyim. Ak Parti'li, MHP'li, İyi Parti'li, Saadet Parti'li, Ereğli’de yaşayan tüm insanların belediye başkanıyım. Siyasi parti ayrımı asla gözetmiyoruz. Benden önceki dönemde 850 kişi çalışması gerektiği halde belediyeye 400 fazla kişi almışlar. Büyük bir bölümü AK Parti'lilerden oluşuyor. Belediyede 8 saatlik mesaileri sırasında politika yapmadıkları takdirde rahat bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Biz de onlara sevgiyle yaklaşıyoruz. Ama partizanlık işin içine girerse asla affetmeyeceğimizi ifade ediyoruz” şeklinde cevap verdi.

“İSTANBUL BİZİM OLACAK, DESTEĞE GELİYORUM”

Posbıyık, “İstanbul’da yaşayan Ereğlili, Zonguldaklı, Bartınlı, Karabüklü hemşerilerimize ve bu bölgede yaşayan insanlarımıza çağrıda bulunuyorum: El ele kol kola verip hep beraber büyük çaba içerisinde olun. İstanbul artık sevginin, barışın, dostluğun kenti olacak. Yani, bizim olacak. Konu sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı değil, ülkenin geleceği, demokrasi ve hukukun üstünlüğü mücadelesidir, önemli bir başlangıçtır. Bizler de İstanbul’da olacağız ve hep birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.

DIŞARIDAKİ EREĞLİLİLER DE FESTİVALE MADDİ KATKIDA BULUNUYOR

Posbıyık, Türkiye’nin birçok bölgesinde yetişen insanları olduğunu ve bu insanların Ereğli’ne gönülden bağlı olduklarını belirterek, “Bu insanlar Ereğli'nin bugünü ve geleceği için birlik ve beraberlik içinde hareket ediyorlar. Bizlere maddi, manevi destek oluyorlar” dedi.

HALİL POSBIYIK 5'İNCİ DÖNEME İMZA ATIYOR

Halil Posbıyık, ilginç, renkli, deneyimli ve cesur bir başkan. Dört dönem üst üste belediye başkanlığı yaptı. Bir dönem aradan sonra kendi değimiyle, dipten gelen bir halk hareketiyle beşinci kez yeniden Karadeniz Ereğli'ye CHP'den belediye başkanı seçildi. On binler 'Efsane başkan' sloganlarıyla sokağa döküldü. Vizyonuyla, ilçesinin sınırlarını aştı; ilginç projeleriyle ve kararlarıyla her dönem Ereğli'yi ön plana çıkarmayı başardı. Yıllar içinde Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurulmasına öncülük etti; Erdemir'in özelleştirilmesine karşı verilen mücadelelere önderlik etti. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk festivalleriyle ilçenin kültür ve eğlence hayatına başka bir boyut kattı. Alanında imza atmış büyük sanatçıları, kültür-sanat insanlarını kente taşıdı. Yunanistan'la kardeş kent çalışmaları yaptı, AB Komisyonu Karadeniz Ereğli'yi Avrupa Kenti ilan etti. “Dünyanın en uzun mangalını kurarak Ereğli'yi Guinness Rekorlar Kitabı’na yerleştirdi.