Geçtiğimiz hafta İstanbul Emniyetine bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi (DHKP/C) üyeleriyle ilgili bir istihbaratı değerlendirdi.
Örgüt güdümünde yayın yaptığı belirtilen bir derginin Sultangazi’deki merkezine operasyon düzenlendi.

Gri kategoride aranan teröristler listesindeki Ali Aracı tutuklandı.


Özel Harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, içerde bulunan bir kişi gözaltına aldı. İçeride başka kimsenin olmadığını gören ekipler, binada gizli bölme olabileceğini değerlendirdi.



GİZLİ BÖLMEDE YAKALANDILAR

Yapılan incelemelerde balkon ile oda arasında gizli bir bölme bulundu. Dışarıdan bakılınca kapısı fark edilmeyen bölümün duvarını kıran ekipler içeride biri kadın 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Yakalanan kişilerden birinin İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan Aranan teröristler listesinde Gri kategoride yer alan Ali Aracı olduğu belirtildi. Aracı’nın ayrıca İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğince “Silahlı Terör Örgütü Kurma Veya Yönetme” suçu ile İstanbul Ağır Ceza Masasınca “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay cezası olduğu dile getirildi.

DİJİTAL MALZEME

Gizli bölmede çok sayıda dijital malzeme, yaşamsal aletler ve bir miktar para ele geçirildiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.



KRİPTOLU TALİMAT

Şüphelilerin işlemleri sürerken operasyon düzenlenen dergi üzerinden örgütün şifreli talimat yayınladığı iddia edildi. Terör örgütünün yurtdışında bulunan yöneticilerinden alınan talimatların, farklı sayılarda şifreli olarak metropollerde hazır bekleyen örgüt elemanlarına, “Silahlı Propaganda Birlikleri” (SPB) üyelerine iletildiği öne sürüldü.
Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderilen 4 kişi tutuklandı.