FETÖ mensupları tarafından durdurulan MİT TIR’larına ilişkin iddianamede şüpheli olan Üsteğmen Berkant A., bu suçtan tutuklu olarak yargılanırken 14 Nisan 2016 tarihinde tahliye oldu. 28 Nisan’da göreve iade olan şüpheli Berkant A., Ankara İl Jandarma Komutanlığı’na atandı.

14 TEMMUZ’DA AÇIĞA ALINDI AMA KARAR TEBLİĞ EDİLMEDİ

15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce açığa alınan Berkant A’ya bu karar tebliğ edilemediği için darbe girişimi sırasında görevine Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nda devam etti.

Darbe girişiminden hemen önce ise daha sonra meslekten ihraç edilecek olan Yüzbaşı F.Ö., tarafından Berkant A’ya yeni bir görev verildi. Bu görev ise komutanlıkta nöbetçi amir olmasıydı.

KARARGAHIN KOMUTASININ ŞÜPHELİYE VERİLMESİ SORUŞTURULUYOR

15 Temmuz gecesi o dönem Ankara İl Jandarma Komutanı olan Albay Ferdi Korkmaz darbeciler tarafından derdest edildi. Karargahın komutası ise MİT TIR’ları davasının sanığı Berkant A’ya geçti. Darbe girişimi bastırılana kadar komuta şüpheli Berkant A’da kaldı. 14 Temmuz’da açığa alınan şüpheliye bu kararın tebliği ise ancak 18 Temmuz’da yapıldı.

Yaşanan bu olay İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamede yer aldı. İddianamede darbe gecesi karargahın komutasının Berkant A’ya verilmiş olmasının şüpheli olduğu belirtilerek bu durumun da soruşturulduğu ifade edildi.