Saraçhane’deki İBB binasının avlusunda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çalışanların gününü kutladı. Sendika temsilcilerinin de katıldığı kutlama saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 1 Mayıs marşının çalındığı kutlama etkinliğinde İmamoğlu çalışanlara karanfil dağıttı. İmamoğlu konuşmasında Türkiye’deki sıkıntıların çözümü noktasında herkesin sorumlu olduğunu belirterek “Ben hayatım boyunca işveren oldum, iş ve istihdam sağladım. Bunun onurunu yaşarken şunu ifade edeyim; bir insanın ekmeğini sunmak, onun evine helalinden aşını yollamanın gururunu yaşamış birisiyim. Ama aynı zamanda emekçinin ne hissettiğini bilen birisiyim. Çünkü iş yaşamımdan önce ne mutlu ki alın teri döken insanlarla büyüdüm. Emekçi olarak büyümenin, sonradan işveren olmanın bana büyük katkısı olmuştur” dedi. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde de çalışanlarına “emeğinizi size ekmeğinizi veren kuruma verin. kendinizi kurumunuza adayın” dediğini aktaran İmamoğlu, “Adarsanız aldığınız maaşınızın karşılığını vermiş olursunuz. Benim bütün çalışma arkadaşlarımdan istediğim şey bu olmuştur” diye konuştu.

SİZLERİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMAYACAĞIM

İmamoğlu şöyle devam etti:

“Bizimle çalışmak benim şahsıma hizmet etmek asla değildir. Zaten zihninde benim şahsıma hizmet etme fikrini koyan birisi varsa yanlış yoldadır. Ben ki, şu anda İBB Başkanıyım. Burada çalışan arkadaşıma, her bir ferdin kendisini milletine adamasının, kendi emeğini bu şehre harcamasının mutlak şart olduğunu duyurdum. Dolayısıyla emeği ile var olan her arkadaşımızın haklarını korumak, en iyi şekilde alma konusunda her zaman yanlarında olacağımı ve her zaman onlarla beraber mücadele edeceğime bir belediye başkanı olarak söz veriyorum. Sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacağım.”

BU ŞEHRE HİZMET EDİN

Türkiye’de son yıllardaki en yüksek işsizlik rakamlarına ulaşıldığını dile getiren İmamoğlu “Emekçilerin ekmeğine sahip olmanın telaşını yaşarken, ‘Acaba işsiz mi kalırım?’ diye sıkıntısını da çektiğini görüyorum. İBB’de çalışan on binlerce insanın ekmeğini bu ülkeyi yönetenler veya ben başta olmak üzere bu belediyeyi yönetenler vermiyor. Hiç kimse hiç kimsenin ekmeğini veren değildir. Bu şehre hizmet eden insanların ekmeğini yine bu millet sizlere veriyor. Dolayısıyla biz şunu mutlaka ararız: Bu şehre hizmet edin. Bu şehrin size verdiği maaşlarınızın karşılığını, emeğinizi son damlasına kadar harcayarak verin. Zira bu şehirde yaşayan insanların ancak böyle helalliğini alırsınız. Ben sürece böyle bakıyorum. Başka türlü bakanların yanıldıklarını da onlara mutlaka ispat edeceğim. Çünkü Türkiye’de bir algı yaratılmak isteniyor. Sanki birileri cebinden insanların maaşını dağıtırmışçasına insanlardan hak hukuk arayışına giriyor olabilirler. Asla böyle bir şey yok. O bakımdan İBB’de çalışan herkes, alın terini ve emeğini bu şehrin hayatına sunmalıdır” dedi.

İmamoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İBB önündeki çatışmalarda yaşamını kaybeden çalışanlara ve vatandaşlara da rahmet diledi.

İmamoğlu “Hak, hukuk ve adalet kavramlarına hayatı boyunca inanmış biri olarak hak yememeye itina göstermiş, kimseye de hakkını yedirmemeye itina göstermiş birisi olarak, sizlerin haklarının her zaman takipçisi olacağımı duyuruyorum. Bugünün özeti Yunus Emre’nin şu sözünde çok derinden saklıdır: ‘Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.’ Adilce paylaşmanın ve milletçe asla bölünmemenin günlerinde yaşamak dileğiyle tekrar 1 Mayıs bayramınız kutlu olsun diyorum. Yarın Bakırköy’de buluşmak üzere…” diyerek konuşmasını bitirdi.

[old_news_related_template title="İmamoğlu'ndan Yunan yazara: 'Atatürk'e hakaret eden bu kişilere...'" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan’da İstanbul’da satılacak pidenin fiyatları ile ilgili Halk Ekmek ile çalışma yürüttüklerini, makul fiyata vatandaşlara pidesini sunacaklarını belirterek konuyla ilgili Perşembe günü kamuoyuna açıklama yapılacağını söyledi. Atatürk’e hakaret eden tarihçiye plaket veren vakfa İBB’nin yaptığı yardım konusunun da irdelendiğini ifade eden İmamoğlu, “Önderimiz Atatürk’e hakaret eden kişilere kuruluşlara asla müsamaha göstermeyiz onlarla asla yan yana olmayız” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/30/iecrop/manset-3_16_9_1556638416.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglundan-ataturke-seytan-diyen-yunan-yazara-4624361/"]