Ümraniye'de garson olarak çalışan 2 çocuk babası Barış Kaynak (35), 28 Ocak günü gece saatlerinde Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki evine gireceği sırada motosikletli bir kişi tarafından başına ateş edilerek öldürülmüştü. Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kamera görüntülerini incelemeye aldı.

POLİS ŞOK EDİCİ DETAYLARA ULAŞTI


Yapılan incelemelerde, Barış Kaynak’ı motosikletli bir kişinin takip ettiğini belirleyen polis, uzun süreli takip sonucu cinayeti Z.K.Ö’nün (34) işlediğini belirledi. Z.K.Ö.’yü takibe alan polis şok bir detayla karşılaştı. Yapılan araştırmalarda, vurulan Barış Kaynak’ın eşi Ş.K. ile cinayeti işleyen Z.K.Ö. yaklaşık bir yıldır yasak aşk yaşadıkları belirlendi.

Barış Kaynak'ı Ş.K. ile ilişkisi olan Z.K.Ö.’nun işlediği öğrenildi.

SEVGİLİSİNE DETAYLI BİLGİ VERMİŞ


Eşi Barış Kaynak’ın eve geliş gidiş saatlerini Z.K.Ö.’ye veren Ş.K. bir plan yaptı. Polis, cinayetin hemen öncesinde Ş.K. ile Z.K.Ö. telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Çalışmalarını derinleştiren polis cinayetten Ş.K.’nın arkadaşları H.Y,(35) F.Y,(31)ve E.D.’nin de (42) bilgilerinin olduğu ortaya çıkarıldı.
Polis, Z.K.Ö, H.Y, E.D, F.Y. İstanbul'da yakaladı. Barış Kaynak’ın eşi Ş.K.’yı ise Tokat'ta gözaltına aldı. Cinayette kullanılan motosiklete de el konuldu.

Öldürülen Barış Kaynak.

“BEN TOKATTAYDIM, CİNAYETLE İLGİM YOK”


Gözaltına alınan 5 kişi haklarındaki iddiaları kabul etmezken, Ş.K.’nın ifadesinde, "Ben E.D ile olay tarihinde Tokat'taydım. Olayla ilgim yok dediği öğrenildi" dediği öne sürüldü. Emniyette sorguya alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi.