İlçe merkezinde bir cadde ve sokağın sular altında kaldığı Ayvalık’ta, yarım saat süresince aralıksız olarak şiddetini arttıran yağış hayatı felç etti. Ayvalık merkezde Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere Aşıklar Köprüsü ve Macaron mevkiinde yağmur suları araçlara ve yayalara geçit vermedi.

ayvalik3

Ayvalık ile Cunda Adası’nı birbirine bağlayan Gönül Yolu Köprüsü’nde biriken sular sürücülere zor anlar yaşattı. Eski Garaj’da bir çok işyerini su basarken, ilçenin Sarımsaklı ve Bilentur mevkilerinde de bir evin bodrum katları yağmur suları ile doldu.

ayvalik1

ÇANAKKALE İZMİR YOLUNUN BİR KISMI SULAR ALTINDA KALDI

Ayvalık’ta şiddetli yağıştan Sanayii Sitesi’nde de birçok işyerinin olumsuz etkilendiği bildirilirken, ilçede BASKİ ekiplerinin yanı sıra Ayvalık Belediyesi, İtfaiye, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı teyakkuza geçti.
ayvalik2

Meteorolojiye göre Ayvalık’ta sağanak yağışların bir süre daha etkili olacağı kaydedilirken, ilçede bazı kırsal mahalellerin yanı sıra Çanakkkale ile İzmir’i birbirine bağlayan E-87 yolu üzerindeki ekili alanların sular altında kaldığı belirtildi.

[old_news_related_template title="Son dakika: Belediye anonslarla uyarıyor, tehlike çanları çalıyor!" desc="Meteoroloji tarafından yapılan son dakika uyarısının ardından Bodrum Belediyesi harekete geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre perşembe günü sabah saatlerinden itibaren Bodrum’da çok kuvvetli sağanak yağış ve kuvvetli fırtına beklendiği ifade edildi. Belediyeden gün boyu yapılan anonslarla vatandaşlar uyarıldı. Fırtına yurdun farklı bölgelerinde de etkili olacak..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/belediye-anons-son-dakika_16_9_1548241301.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-belediye-anonslarla-uyariyor-tehlike-canlari-caliyor-3237658/"]