Seçim öncesi gerginliğin en yüksek olduğu illerden olan Başkent Ankara'da seçim sonuçları merakla bekleniyordu. Ankara'da 2019 yerel seçim sonuçları sandıkların açılmasıyla belli oldu. 25 yıllık Refah Partisi ve AKP iktidarının ardından kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, CHP ilk kez Ankara'dan belediye başkanı çıkardı. Son olarak 2014 Yerel Seçimlerinde seçimi kıl payı kaybeden Mansur Yavaş bu kez galip geldi. Yavaş, 1999-2009 yılları arasında Ankara'nın Beypazarı ilçesinde belediye başkanlığı yapmıştı. İşte ilçe ilçe Ankara seçim sonuçları...

Refah Partisi'nden milletvekilliği devam ederken 1994'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Melih Gökçek, 6 bin 500 oy farkla büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

1999'da yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Gökçek, 2001'de kurulan AKP'ye katılmış ve sonraki seçimlerde de bu koltuğunu korumuştu.

2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde AKP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına tekrar seçilen Gökçek, 28 Ekim 2017'de AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa etmiş ve koltuğunu Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'ya devretmişti.

ÖZHASEKİ KAZANAMADI!

AKP ise son seçimlerde Ankara BB adayı olarak Mehmet Özhaseki'yi göstermişti. Ancak Özhaseki, dün yapılan seçimleri, rakibi CHP adayı Mansur Yavaş'ın ardında tamamladı ve demokrasi yarışını kaybetti.

Bu sonuçla CHP 1994'den beri yani 25 yılın ardından Ankara'nın yönetimini devraldı.

ANKARA SEÇİM SONUÇLARI

[secim2019 il="ankara" ilce="" meclis=""]

[secim2019 il="ankara" ilce="" meclis="true"]

MANSUR YAVAŞ: LİYAKAT DÖNEMİ BAŞLAMIŞTIR

Mansur Yavaş sözlerine devam ederken, “Liyakat dönemi başlamıştır. Hiç kimse kaybetmemiş Ankara kazanmıştır. Tüm Ankara el ele kazanmıştır. Ankara’da huzur kazanmıştır. Şimdi bizlere düşen Ankaralıların emeği ile alın teri ile ortaya çıkan bu duruşu başkentimize hizmetle yüceltmektir. Kinimiz yoktur. Aşkla çalışacak irademiz ve gülümsememiz vardır. Ankara’daki tüm hemşerilerimiz rahat uyusunlar. Belediye çalışanlarımız tedirgin olmasın. Kimse ile kavgamız yok. Tek kavgamız Ankara için çalışmak olacaktır. Değerli hemşerilerim taşkınlık yapacak olanlar. Kirli hesaplara fırsat da vermeyin. Biz Ankara’daki hemşerilerimizi kardeşimiz biliyoruz. Çünkü artık biz büyük bir aileyiz” ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş kimdir, kaç yaşındadır?" desc="Ankara'da uzun bir sürenin ardından belediye başkanı değişti. Mansur Yavaş, 2014 yılında Ankara Belediye Başkanlığına aday olmuş ancak seçimi kıl payı kaybetmişti. 31 Mart 2019 Yerel Seçim sonuçlarına göre yüzde 50,61 ile Ankara Belediye Başkanı seçildi. İşte Ankara'nın yeni belediye başkanı hakkında merak edilenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04_a/iecrop/mansur-yavas-iha_16_9_1554075163.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/mansur-yavas-kimdir-kac-yasindadir-iste-ankaranin-yeni-belediye-baskaninin-hayati-4245401/"]

ANKARA İLÇE SEÇİM SONUÇLARI