Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Libya ve Suriye başta olmak üzere bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1. Küresel Mülteci Forumu için başarılı bir çalışma olduğunu söyleyebileceğini, neticesinin de başarılarla dolu olmasını temenni ettiğini bildirdi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması: Erdoğan ve Putin Libya'yı konuşacak" desc="Kremlin'den Türkiye ve Libya arasındaki mutabakata ilişkin çarpıcı bir açıklama geldi. Türkiye'nin Libya'ya askeri destek verme ihtimaliyle ilgili yapılan açıklamada, 'Erdoğan ve Putin Ocak ayında bir araya geldiklerinde askeri destek konusunu görüşecek' denildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/17/iecrop/putin-erdogan-reuters_16_9_1576578017.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-rusyadan-flas-turkiye-aciklamasi-erdogan-ve-putin-libyayi-konusacak-5514552/"]

"BAŞARILI BİR ÇALIŞMA OLDU"

Erdoğan, BM Cenevre Ofisi çıkışında bir gazetecinin foruma ilişkin sorusu üzerine, "Başarılı bir çalışma oldu diyebilirim. Neticesinin de başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"GÖRÜŞME; LİBYA, SURİYE KONULARINDA"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin soruya karşılık da Erdoğan, "Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum. Putin ile yaptığım görüşme Libya, Suriye, bu konularda." ifadesini kullandı. AA