Giresun'un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın (11) babası Şaban Vatan ile kendilerini Meclis Araştırma Komisyonu üyesi gibi tanıtıp, soruşturmanın tanığı Mürsel Küçükal'ı ifadesini değiştirmeye zorladığı suçlamasıyla gözaltına alınan Canan Coşkun, Tuba Demir ve Kazım Kızıl emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

DÜN GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü araştırmak için TBMM'de kurulan komisyon, Giresun'un Eynesil ilçesine gitti. Meclis Komisyonu'nu takip eden gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl Giresun'un Eynesil ilçesinde gözaltına alınmıştı.

BABA ŞABAN VATAN BU SABAH GÖZALTINA ALINMIŞTI

Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde ölen Rabia Naz Vatan'ın adalet arayan babası Şaban Vatan da, bu sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

[old_news_related_template title="Yayınladığı videodan sonra Rabia Naz’ın annesinin evinde polis arama yaptı" desc="Rabia Naz Vatan'ın ölümünü araştıran iki gazeteci ve babası Şaban Vatan'ın gözaltına alınmasının ardından bir video paylaşıp yaşananlara isyan eden anne Atike Vatan'ın evinde polisler tarafından arama yapıldı. Görüntüleri yolladığı gazeteci Metin Cihan'a sesli mesaj yollayan Atike Vatan 'Benim kızım için bu kadar arama yapılmadı. Şoktayım. Ne yapacağımı nereye yazacağımı bilmiyorum. Evim darmadağın, kucağımda bebekle kala kaldım böyle' dedi.  " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/14/iecrop/atike_16_9_1573736177.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/rabia-nazin-annesinin-yayinladigi-videodan-sonra-evi-polisler-tarafindan-basildi-5451242/"]

 

Şaban Vatan'ın eşi Atike Naz ise, eşinin gözaltına alınmasının ardından gazeteci Metin Cihan’a mesaj göndererek "Herkese haber ver ne olur" diye seslenmişti.