Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda 12 Mayıs 2016 tarihinde hafriyat kamyonunun altında kalarak yaşamını yitiren 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin kamyon şoförü Mümin Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSTAÇ A.Ş. çalışanlarının “taksirle ölüme neden olma” suçundan yargılandığı davaya devam edildi.

Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 7. duruşmasına sanıklar Saffet Altındağ, Ergun Ata, Kamil Cemal Yıldırım ve avukatları katırken, kamyon şoförü Mümin Kılıç ise duruşmaya katılmadı. Şule İdil Dere’nin babası Berdan Dere ile annesi Nesrin Aslan ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

"5. KEZ RAPOR İSTENDİ"


Raporlar arasında çelişki bulunduğunu söyleyen mahkeme hakimi, kovuşturma aşamasında alınan bilirkişi raporunun hüküm kurmaya elverişli nitelikte görülmediğini belirtti. Mahkeme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yüklenici firma İSTAÇ A.Ş. arasındaki hukuki ilişkinin ne olduğu, çalışma sahasında iş güvenliğine ilişkin tedbirlerin alınıp alınmadığı, sanıkların kusurlarının bulunup bulunmadığının tespit edilmesi için 5. kez bilirkişi raporu alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

4 RAPORDA DA ŞULE İDİL ‘KUSURSUZ’

Alınan birinci ve ikinci bilirkişi raporunda, sanıkların “asli ve tali kusurlu olduğu”, Şule İdil Dere’nin “kusuru olmadığı”  belirtilirken, üçüncü ve dördüncü bilirkişi raporunda ise sanıklar “asli ve tam kusurlu”, Şule İdil Dere ise yine “kusursuz” bulunmuştu.