Kırklareli'nde pazar günü yapılan yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre mevcut belediye başkanı ve bağımsız başkan adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 17 bin 176, Cumhur İttifakı'nın adayı MHP'li Derya Bulut 16 bin 928 oy aldı. Bulut, arada bulunan 248 oyla ilgili İlçe Seçim Kurulu'na başvurup, geçerli sayılacak oyların da geçersiz sayıldığını savunarak 170 sandığın tekrar sayılmasını için itirazda bulundu. İtiraz üzerine İlçe Seçim Kurulu, 170 sandaki oyların yeniden sayılmasına karar verdi. İlçe Seçim Kurulu'nun kararına dün Mehmet Siyam Kesimoğlu, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.  İtiraz üzerine İl Seçim Kurulu'nun oyların tekrar sayılması kararını, gerekli bulmadığı için iptal etti.

[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu: Aradaki fark 19 binin üzerinde | Son dakika" desc="İmamoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un 'AKP lehine 11 bin 109' sözlerine ilişkin '500 sandıkta 11 bin oyumuz arttı denilerek algı yönetmeye çalışılıyor. Bahsedilen 500 küsür sandıkta 11 bin arttı dedikleri sayı 1 Nisan’ın o ilk saatlerindeki, bizim ulaştığımız 27 bin farktan sonra evet maddi hatalar vardı. O hataların düzeltilmesi gerekiyordu, itirazlar vardı, o maddi hatalar düzelttikten sonra doğru rakibimizin oyu 11 bin arttı. Aynı zamanda bizim de oylarımız 3 bin 500 arttı. Zaten oradan 20 binlere geriledi. Sanki geçersiz oylar 545 sandık sayıldı ve 11 bin oy düştü denilerek bir algı oluşturulmak isteniyor. Öyle değil, sandıklarda yapılan, dün de söyledim 177 oy varken 1 yazılmış bize. Bu hata rakibimizde de vardı. Bunlar düzeltildi. Düzelttikten sonra 20 binlerin biraz üzerinde rakama düştü fark. Şimdi de dediğim gibi, 19 bin 552. 11 ilçede geçersiz oyların sayılmasından sonra gelinen süreç' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglundan-onemli-aciklamalar-son-dakika-4299420/"]

İl Seçim Kurulu'nun, Kırklareli'nde oyların sayılması gerekli bulmadığı kararına MHP'li Derya Bulut, YSK'ya itirazda bulundu. İtiraz üzerine YSK, İl Seçim Kurulu'nan kararını kaldırarak, Kırklareli'ndeki toplam 170 sandıkları oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Oyların sayılma işleri bu gece gerçekleştirilecek.

[old_news_related_template title="Son Dakika... İzmir Torbalı Belediye Başkanı Uygur'a, 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten suç duyurusu" desc="İçişleri Bakanlığı, İzmir'in Torbalı ilçesinde Belediye Başkanı seçilen CHP'li Ramazan İsmail Uygur hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/04/iecrop/basliksiz-1-4_16_9_1554389490.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-izmir-torbali-belediye-baskani-uygur-hakkinda-suc-duyurusu-4300232/"]

Kesimoğlu, YSK'nın oyların tekrar sayılması yönünde aldığı kararı ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kırklareli İl Seçim Kurulu'nun dün akşam almış olduğu sayım durdurma kararı bugün Yüksek Seçim Kurulu tarafından kaldırıldı. Sayım işlemi yeniden başlayacak. Kırklareli halkının 31 Mart günü verdiği karara sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

OYLAR SAYILMAYA BAŞLANDI


Kırklareli'de YSK'nın yeniden sayılmasına karar verdiği 170 sandıkta oyların sayılmasına başlandı. Oyların tekrar sayılma kararı ile her iki tarafın başkan adayı ve temsilcileri ve çok sayıda seçmen Kırklareli Adliyesi'ne geldi. Adliyenin giriş katında Cumhur İttifakı adayı Derya Bulut ile seçimleri resmi olmayan sonuca göre 248 oyla kazanan bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu'na tebliğ edilmesinin ardından Kırklareli İl Seçim Kurulu heyeti her iki taraftan sandık görevlilerin seçilmesiyle saat 21.00'de sayım başladı.

Kırklareli Adliyesi'nin çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Sayın sonucunu bekleyen partililerin ise ateşler yakıp, şarkılar söylediği görüldü.

DHA