Ev hanımı 2 çocuk annesi 46 yaşındaki Hülya Şendur’un, 5 yıl önce kanser hastalığı sonucu sol memesi alındı. Hastalık nedeniyle yıllardır tedavi altında bulunan Hülya Şendur’un, yaklaşık 3 ay önce yapılan tetkiklerinde hastalığın sağ memesinde de görüldü. Doktorlar, bu hastalığın diğer organlara da sıçrayarak hayati tehlike yaratmaması için sağ memesinin de bir an önce alınması tavsiyesinde bulundu.

"HAZIR DEĞİLİM"



Hastalığın sağ memesine sıçramasıyla ikinci kez yıkıldığını belirten Hülya Şendur, “Doktor sağ memede de kistler olduğunu bu nedenle hemen alınmasını gerektiğini söyledi. Ancak, sol meme de alındığı için bu durumda vücudum dümdüz bir hale gelecek. Buna hiç hazır değilim. Psikolojik olarak kendimi çok kötü his ediyorum. Aynanın karşısına geçtiğim anda dünyam yıkılıyor. Bir göğsüm yok, diğer göğsümün de alınacak olması beni yıkıyor. Devlet bunu karşılamıyor, ne olur bu duruma bir çözüm bulunsun” dedi.

SAĞLIK BAKANI İLE GÖRÜŞTÜM

Eşinin hastalığı nedeniyle işsiz kaldığını belirten 49 yaşındaki Yavuz Şendur ise geçtiğimiz şubat ayında Mersin’e gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sorunu anlattığını belirterek şunları söyledi:
“Bakan Bey'in korumalarını aşarak kendisine ulaştım. Notları aldılar bizi arayacaklarını söylediler. Beni bir süre sonra bakanlıktan aradılar, devletin bunu karşılayamadığını ilettiler. Bir memesinin karşılanmasını istedik. Bana tekrar dönmediler. Seçimden önce AKP Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak’a ulaştım. Seçimi kazanan başkan bakanlığın özel kalemini arayarak, ilgi gösterilmesini istedi. Aynı gün aradılar, ancak onlar da böyle bir ödeneğin olmadığı bilgisi verdiler. Ancak, hiç mi bir fon yok? Bir kaynak bulunamaz mı? Görüştüğümüz doktor, ‘Bu çok basit bir ameliyat, ancak malzemeyi devlet karşılamıyor. 15 bin TL masrafı var’ dedi. Biz kimseden para istemiyoruz, bu parayı direkt ameliyatı yapacak hastaneye ödesinler. Eşim bu durum karşısında her gün yıkılıyor. Hiçbir güvencemiz yok, yetkililere yalvarıyoruz, ne olur bu soruna çözüm bulsunlar.”

Öte yandan uzmanlar, memenin alınır alınmaz, yine aynı ameliyatla yerine meme yapılabileceğini ifade ederek, “Bu işlemde meme bölgesine önce genişletici konularak, yeri hazırlanır. Daha sonra bu genişletici protez çıkartılıp, yerine kalıcı protez konur. Bu yöntem çok sık uygulanan yöntemlerden biridir. Ancak bu teknik istenmediği takdir de sırt bölgesinden kası alıp döndürüyoruz. Altına protez koyuyoruz ve bu yöntem de gerçekten çok başarılı oluyor” dedi.