Neymiş? Seçim sonuçları içlerine sinmemiş! Yemişim ekonomiyi... Seçimi tekrar ettirmek tek dertleri... “Size efendi değil, hizmetkâr olmaya geldik” demişti.
Millet İstanbul’da “Siz hizmetkâr olmayın” dedi. Kabul edemedi! İlla ben hizmet edeceğim dedi. Milyonların oyu çöpe gitti.

★★★

Bahane de iyi hani... Adama 50 lira banknot veriyorsun, 12.5 lirasının sahte olduğunu iddia ediyor. Hakimler haklı buluyor. Seçim tekrar ettiriliyor.
Meğer hizmetkâr olmak ne önemliymiş. Belediyeden milyonlarca lira yardım alan vakıflar, dernekler, yandaş firmalar bunu pek beğenmiş.

★★★

Piyasalarda yaprak kımıldamıyor. Dolar almış başını gitmiş, Merkez Bankası kamu bankaları vasıtasıyla müdahale yapıyor, bana mısın demiyor. Seçimin yenilenmesi kararından bu yana doların artmasıyla Türkiye’ye 110 milyar lira ekstra fatura çıkıyor.
Faizler her geçen gün bir önceki günü aratırcasına yükseliyor. Bankalar kimseye kredi vermiyor. Zira bu faizlerden kredi alan firmalar kime satış yapacak da borçların altından kalkacak?

★★★

Enflasyon yüksek. Cepteki paranın alım gücü kalmamış. Ya cebinde hiç para olmayanlar? Milyonlarca kişi işsiz... Aileleri çaresiz.
Öncelikle ekonomi yönetimi kabiliyetsiz... Kendi sırça köşklerinde kararlar alıyorlar. Kimseye faydası yok. Bir grup mutlu insan onlar... Türkiye gerçeklerine çok uzaklar. Sarayın duvarları yükseldikçe sokakları göremiyorlar.

★★★

Para politikası ile işleri düzeltebileceğini sanan bir grup insan... Seçime yüksek dolar kuru ile girilmesin diye yurtdışında Türk Lirası piyasasını kuruttular, centilmenlik anlaşmasını bozdular. Sözde günü kurtardılar!
Ya şimdi? O gün 5.50’ye çıktığı için operasyon yapılan dolar kuru 6.20’yi aştı... Bu arada sadece dolar yükselmedi, Türk Lirası bütün paralara karşı alçaldı! Doların büyümesi yanında ülke küçüldü cücük kadar kaldı.

★★★

Haberlerde “Türk Lirası negatif ayrıştı” deyiver, kimse anlamasın... Kafalar karışsın. Yüzde 18’de olan faizler yüzde 24’te... Borsa 15 bin puan aşağıda...
Ya Türkiye’nin uluslararası piyasadaki iflas riski? CDS dediğimiz bu güzide göstergemiz 160 puan arttı! Anlamı Türkiye ekonomisi yan yattı!

★★★

Merkez Bankası döviz rezervi tencerenin dibi... Neredeyse bitirdi. İyi halt etti! Yabancı yatırımcılar Türkiye’den yaka silkti! Başka ülke mi yok? Gidip oraya yatırım yaparlar, kafalarını rahat tutarlar.
Niye bütün bunlar? İstanbul’u kaybettiler. Adaleti, demokrasiyi gömdüler. Tekrar ediyorum, 23 Haziran seçimleri bittiğinde sadece İstanbul’u kaybetmediklerini anlayacaklar!