Şu Meclis olmasa AKP ülkeyi ne güzel yönetirdi valla!..
Zaten en başından beri ürkeklik şikayet ediyordu; Meclis çalışmalarından şikayet, muhalefetten şikayet, komisyonlardan şikayet, en nihayetinde parlamenter demokrasiden şikayet!..
Sonunda muradına erdi; küçük ortağın cansiperane desteği ile parlamenter demokrasi rafa kaldırıldı, “Tek adam” rejimine geçildi, daha senesi dolmadan ülkenin ne hale geldiği ortada!..
Neyse, konumuza dönelim; yeni rejimle birlikte Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üye sayısı 600’e çıktı, ancak işlevi sıfıra (rakamla 0!) indi… Ne bir anlamı ne de bir önemi kaldı!.. Bütün işler Saray’dan yürütülüyor… Göstermelik olarak arada bir çalışıyormuş gibi yapan TBMM’de iktidar ve ortağının toplam oyu her istediklerini yapmaya yeterli olduğu için, hiç sıkıntısız yürütüyorlar işlerini!..
Hemen anımsayacaksınız, 18 Nisan’da A Haber canlı yayınına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ne demişti?
-CHP’nin demokrasiye geçeceğiz, tek adam rejimini yıkacağız diyen bir Genel Başkanı var. Hedef Budur… Buna müsaade etmememiz gerekir!..
Kafa bu!, gayet güzel hayata da geçiriyorlar!.. İstedikleri yasayı çıkartıyor, istemediklerini çıkarmıyorlar… Bir çoğu da bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile hallediliyor!.. Hani, maazallah anayasayı değiştirecek sayıyı bulsalardı neler yaparlardı, tahmin etmeye bile cesaret edemiyorum!
Bu düzende muhalefetin yapabileceği çok fazla bir şey yok ne yazık ki; kürsüye çıkıp 5 dakika konuşmak ve önerge vermek dışında…
-Onlar da asla kabul edilmiyor zaten!..

Önerge mezarlığı bir Meclis!..


AKP ve küçük ortağı MHP, toplumu derinden etkileyen her önergeyi reddetmeyi adeta görev edinmiş durumda!..
Çocuk istismarından uyuşturucu sorununa, terör saldırılarından tren kazalarına hiçbir önergeye geçit yok sayın seyirciler!.. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak üşenmemiş, son 5 yılda AKP-MHP ikilisinin geçit vermediği kritik önergelerin listesini çıkarmış; hepsini bildiğim, hatırladığım halde toplu olarak görünce vicdanım sızladı!.. Budak haklı olarak şöyle diyor:
-Bu kadar önemli konuları değil çözmek, araştırılmaları için bir komisyon kurulmasına bile tahammülleri yok!..
Toplu halde paylaşayım, sizin de vicdanınız sızlasın!..
-Nisan 2014’te Soma maden kazasından 5 gün önce CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in verdiği “maden kazaları araştırılsın” önergesi iktidar partisinin oylarıyla reddedildi. 15 gün sonra Soma’da 300 maden işçisi can verdi!.. O önergede Soma’nın da adı geçiyordu!.
-2015 Şubat’ında HDP’nin verdiği “paralel yapı, yargı, güvenlik, TSK, istihbarat, gizli dinlemelerin araştırılması” önergesi AKP’nin oylarıyla reddedildi!..
-2015’te CHP’nin Suruç katliamı sonrası “toplumsal barışı tehdit eden artan terör olaylarının araştırılması ve önlemlerin belirlenmesi” önergesi AKP oylarıyla reddedildi!..
-Mart 2016’da çığ gibi büyüyen, toplumsal bir yara haline gelen “çocuk istismarının önlenmesi” için MHP’nin verdiği, tüm muhalefetin kabul ettiği öneri AKP’nin oylarıyla reddedildi!..
Elinizi vicdanınız koyup düşünün lütfen, şu yukarıdaki önergelerin yalnızca bir tanesi bile reddedilir miydi?..

Uyuşturucunun insan yaşamının hiç mi önemi yok!..


Devam edelim…
-Haziran 2016’da art arda terör olaylarının yaşandığı dönemde, IŞİD’in Atatürk Havalimanı’na düzenlediği saldırının ardından CHP, MHP ve HDP “güvenlik zaaflarının araştırılması” için önergeler verdiler. İktidar partisi tümünü de reddetti!..
-Haziran 2017’de Manisa’da yüzlerce askerin zehirlenmesi üzerine CHP “Silahlı kuvvetler yemek ihalelerinin araştırılması, yemek şirketlerinin hijyen şartlarının incelenmesi” için önerge verdi. İktidar partisi yine “ııh” dedi!..
-Ekim 2017’de “Sentetik uyuşturucuların imalatı dağıtımı, satışına ilişkin süreçlerin belirlenmesi” ile ilgili araştırma komisyonu kurulması önergesi de AKP oylarıyla reddedildi!..
-Yine 2017’de İstanbul’da 17 yaşındaki Helin Palandöken’in öldürülmesi üzerine CHP’nin verdiği “bireysel silahlanmanın boyutunun araştırılması” önergesine de AKP’li vekiller geçit vermedi!..
-Kasım 2017’de hem Binali Yıldırım’ın çocukları ve akrabalarının vergi kaçırdığı iddiaları hem de Cumhurbaşkanı’nın çocuklarının ve yakınlarının Man Adası’ndaki bir şirkete para transfer ettiğine ilişkin CHP’nin verdiği iki önerge İktidar partisinin oylarıyla reddedildi. MHP ise çekimser kaldı!..
-Mayıs 2018’de İsrail askerlerinin 60 Filistinliyi katletmesinin ardından “İsrail ile yapılan anlaşmaların feshedilmesi” önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi!..
-Temmuz 2018’de İYİ Parti’nin “FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması” önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi!..
-Yine Temmuz 2018’de Çorlu’da 24 kişinin ölümüne neden olan tren kazasıyla ilgili olarak CHP ve İYİ Parti’nin verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi!..
-Son olarak daha geçen gün Kemal Kılıçdaroğlu’na linç girişiminin araştırılması önergesi AKP-MHP kardeşliği tarafından reddedildi!..
Başlıkta da özellikle belirttiğim üzere, iktidar partisine hayat Meclissiz güzel!..