ABD Başkanı Donald Trump'ın sağlığına dair yapılan son açıklamalarda Trump'ın corona virüsü testinin negatif olup olmadığına dair bir bilgi paylaşılmamıştı.

Yeni yapılan açıklamada Trump'ın viral yükünün azalmakta olduğu ve yapılan laboratuvar testlerine göre Trump'ın başkalarına risk bulaştırma riskinin olmadığı belirtildi.

HASTANEDEN ÇIKAR ÇIKMAZ MASKESİNİ ÇIKARMASI TEPKİ TOPLADI

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Trump, 10 gün önce corona virüsü belirtileri göstermeye başlamış ve bir gün sonra Walter Reed hastanesine yatırılmıştı.

Hastanede 3 gün Covid-19 tedavisi gören, geçtiğimiz pazartesi günü taburcu olan Trump, Marine One adlı başkanlık helikopteriyle Beyaz Saray'a varınca maskesini çıkararak balkonda poz vermişti. Ayrıca başkanlık konvoyu ile hastaneden çıkıp destekçilerini selamlaması da tepki çekmişti.

ABD'nin en üst düzey corona virüsü uzmanı Dr. Anthony Fauci, 26 Eylül'de Trump'ın Yüksek Mahkeme yargıcı adayını tanıttığı toplantının "süper-bulaştırıcı etkinlik" olduğunu söylemişti.

Trump, Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden ile 3 Kasım'daki seçimlerde karşı karşıya gelecek. Kamuoyu yoklamalarına göre Biden, Trump'ın 10 puan önünde. Ancak anahtar eyaletlerden gelecek sonuçlar bu durumu etkileyebilir.

[old_news_related_template title="ABD Başkanlık seçimi anketlerinde son durum: Trump mı yoksa Biden mı kazanacak?" desc="ABD'de Başkanlık seçimlerine kısa bir zaman kala seçimi kimin kazanacağına ilişkin yapılan anketler de peş peşe açıklanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/11/iecrop/trump-biden-reuters-1_16_9_1602179251_16_9_1602440103.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abd-baskanlik-secimi-anketlerinde-son-durum-trump-mi-yoksa-biden-mi-kazanacak-6076633/"]

[old_news_related_template title="Trump önce 'ilaçları bıraktım' dedi! Sonra öksürük krizine girdi" desc="Corona virüsüne yakalanan ABD Başkanı Donald Trump, Fox News'ta katıldığı iki ayrı programda sağlık durumuyla ilgili çelişki yarattı. İlk önce ilaç almayı bıraktığını söyleyen Trump, telefonla bağlandığı yayında ise öksürük krizine girdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/10/iecrop/trump-oksuruk-video_16_9_1602327934.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/trump-once-ilaclari-biraktim-dedi-sonra-oksuruk-krizine-girdi-6075265/"]