Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi (ECDC) Direktörü Andrea Ammon, corona virüsü salgınıyla ilgili Avrupa Parlamentosu Çevre Komitesi'nde açıklamalarda bulundu.

Ammon, ülkelerin sosyal mesafe tedbirleri ve evde kalma politikaları sayesinde son 14 günde virüsün bulaşma oranının yüzde 45 düştüğünü söyledi.

BİR TEK BULGARİSTAN

Avrupa'da Covid-19 vakaları artış hızının yükseliş göstediği tek ülkenin Bulgaristan olduğunu belirten Ammon, Polonya, Romanya, İsveç ve İngiltere'de temel bir değişiklik görülmediğini, diğer ülkelerde ise vaka sayılarında düşüş olduğunu ifade etti.

Ammon, bakım ve huzurevlerinde durumun ciddiyetini koruduğuna işaret ederek, "Avrupa'daki ölümlerin yüzde 50'den fazlası bakım evlerinde gerçekleşti" diye konuştu.

MASKE İLAVE KORUMA ARACI

Euronews Türkçe'nin aktardığına göre maske kullanımının etkilerine de değinen Ammon, "Maske sadece ilave bir koruma aracı olabilir. Tam olarak virüsü önleme açısından ne kadar etkin bir rol oynadığını henüz bilmiyoruz" dedi. Ammon, Avrupa'daki hükümetler tarafından yayınlanan ölüm rakamlarının da tam gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, "ECDC'nin bu rakamlara ilişkin güveni düşük" ifadelerini kullandı.

Virüsün kısa süre içinde yok olmayacağına işaret eden Ammon, bunun için hazırlıklı olunması gerektiğini kaydetti.

[old_news_related_template title="Herkes ikinci dalgayı beklerken... Corona virüsünde 'sahte şafak' tehlikesi" desc="Corona virüsüyle mücadelede ikinci dalga iddiaları panik yaratsa da, uzmanlar 'sahte şafak' adı verilen tehlikeye dikkat çekiyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/04/iecrop/corona-yogun-bakim-reuters_16_9_1588575925.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusunde-buyuk-muamma-sahte-safak-tehlikesi-5791584/"]

 

[old_news_related_template title="En çarpıcı corona-sigara araştırması: 300 bini bulacak" desc="Corona virüsünün en çok etkilediği ülkelerden İngiltere'de yapılan bir araştırmada, salgının yarattığı panik sonrası 300 binden fazla insanın sigarayı bırakabileceği belirtiliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/04/iecrop/corona-hasta-reuters_16_9_1588571313.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingilterede-carpici-sigara-arastirmasi-corona-yuzunden-300-bin-insan-birakacak-5791354/"]