Geçen hafta yapılan seçimlerin ardından yüzde 80'den fazla oyla yeniden seçilen 26 yıldır devlet başkanı olarak görev yapan Alexander Lukaşenko'nun Belarus'unda ortalık karıştı...

Seçimlere hile karıştığı iddiasıyla çatışmaların yaşandığı ülkede bugün de Lukaşenko destekçileri sokağa çıktı. Başkent Minsk'te muhalefetin yürüyüşünden birkaç saat önce Lukaşenko ve Minsk hükümetini destekleyen binlerce insan sokağa çıkarak slogan attı.

Mitingde konuşan Lukaşenko seçimin tekrarlanmayacağını söyledi.


Mitinge katılan birçok gösterici, "Bizi kimse bölemez. Bir biriz" sloganı atarken Belarus bayrakları açıldı. Lukaşenko'nun lakabı olan Batka'yı kullanan göstericiler, "Belarus için! Batka için" sloganları attı.

Destekçilerine konuşan Lukaşenko uluslararası kamuoyunun seçimin tekrarlanmasına yönelik çağrısını dinlemeyeceğini söyleyerek, "Batı sınırımızda NATO askerleri toplanıyor. Litvanya, Letonya, Polonya ve Ukrayna seçimlerin yenilenmesi çağrısında bulunuyor. Fakat biz bunları dinlemeyeceğiz. Belarus sınırına 15 dakikalık mesafeye tanklar ve uçaklar konuşlandırıldı" dedi.