Ölü sayısının 28 bin 734'e yükseldiği Birleşik Krallık'ta 3 bin 985 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı ise 190 bin 584 oldu.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, yaptığı açıklamada son 24 saatte 85 binden fazla corona virüsü testinin yapıldığını ifade ederken, bugün belirtilen ölüm oranının Mart ayının sonundan bu yana gerçekleşen en küçük günlük artış olduğunu açıkladı. Hancock, ölüm oranlarındaki artışın önümüzdeki günlerde daha düşebileceğini ifade etti.

Hancock, corona virüsü vakalarının geliştirilen telefon uygulaması ile takip edileceğini duyururken, gelecek hafta Wight Adası'nda denenmeye başlanacağını aktardı. Bakan, uygulamayı adada yaşayan herkesin telefonuna indirmesi yönünde çağrıda bulunurken, halkın bu konuda kendilerine yardım edeceğinden emin olduklarını belirtti.

Tıbbi Baş Yardımcı Memuru Prof. Dr. Jonathan Van-Tam ise yaptığı açıklamada, 30 Nisan tarihinden bu yana corona virüsü vaka sayılarında da düşüş olduğunu belirtti.

Öte yandan İngiltere’de bugün Nisan sonu hedefi olan ve daha önce uygulanan 100 bin corona virüsü test vaadinin altında kalınan ikinci gün oldu. (İHA)

 

[old_news_related_template title="ECDC'den flaş corona açıklaması: Evde kalınca yüzde 45 düştü" desc="Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi Direktörü Andrea Ammon, evde kalma önlemleri sayesinde corona virüsünün bulaşma oranının yüzde 45 düştüğünü söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/04/iecrop/italya-corona-reuters-1_16_9_1588597296.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ecdcden-flas-corona-aciklamasi-evde-kalinca-yuzde-45-dustu-5792712/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsü sonrası insanlar yeni dünyaya nasıl adapte olacak?" desc="Dünyayı sarsan Korona salgını sürecinde gündelik yaşamdaki kısıtlamalar pek çok değişimi de beraberinde getirdi. Peki salgın sonrasında bu değişimler yaşama nasıl yansıyacak? İnsanları nasıl bir dünya bekliyor? Yeni dünyaya insanlar nasıl adapte olacaklar? İşte yanıtları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/04/iecrop/corona-virus-sosyal-yasam-shutter1_16_9_1588583719.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/corona-virusu-sonrasi-insanlar-yeni-dunyaya-nasil-adapte-olacak/"]