Reuters'ta yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump Fox News'a yaptığı açıklamada, Süleymani öldürüldüğü sırada İran'ın muhtemelen Bağdat'taki ABD büyükelçiliğine saldırı planı yaptığını ve 4 ABD büyükelçiliğini daha vurmayı hedeflediğini söyledi.

Trump, "Muhtemelen Bağdat'taki büyükelçilik olacaktı. Dört büyükelçiliğin olabileceğine inandığımı açıklayabilirim" diye konuştu.

3 Ocak'ta ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Bağdat'da düzenlenen operasyon sonucu İranlı Komutan Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in de aralarında bulunduğu üst düzey yöneticilerin öldürüldüğünü duyurmuştu.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı ilk açıklamada, ABD'den intikam alınacağını söylemişti.

Önceki gün, İran, ABD'nin Irak'ın Erbil ve Anbar şehirlerinde bulunan hava üslerine balistik füzelerle saldırı düzenlemiş ve ABD Başkanı Donald Trump, saldırıda can kaybının yaşanmadığını açıklamıştı. 


[old_news_related_template title="ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı" desc="ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, İran'a yönelik yeni yaptırım kararlarını açıkladı.  Pompeo, İran'ın 'mevcut davranışlarını devam ettirmesi' halinde yeni yaptırımların da geleceğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/10/iecrop/abd-yaptirim-reuters_16_9_1578672464.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-abdden-irana-yeni-yaptirim-karari-5561269/"]