Çin'in Wuhan kentinde başlayan salgınla ilgili verileri derleyen worldometers'a göre dünya genelinde ölü sayısı 4 bin 377'ye yükseldi. 120 ülkeye yayılan virüsle ilgili toplam 121 bin 175 vakaya rastlandı. Virüsün görülme hızı Çin'de düşse de Avrupa'da başta İtalya olmak üzere giderek artıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Merkel, "Artık hepimiz corona virüsünün Avrupa'ya geldiğini anlamalıyız. Uzmanlar, nüfusumuzun yüzde 60 ile 70'inde enfeksiyon görüleceğini söylüyor" dedi.

Merkel, corona virüsüyle ilgili bugün basın toplantısı düzenledi.


Merkel, "Virüs çıktığı zaman toplumumuzda bağışıklık ve bir ilaç yoktu. Dolayısıyla çok sayıda insan etkilenecek. Amacımız sağlık sistemine zarar vermeden virüsün yayılmasını durdurmaktır. Ben corona virüsünü çok ciddiye alıyorum" diye konuştu. Merkel sınır kapılarının kapatılmasının da etkili bir çözüm olmadığını dile getirdi.

İşte virüsle ilgili yaşanan son gelişmeler:

- İtalya'da ölü sayısı bir günde 168 yükselerek 631'e ulaştı. Yüzde 36'lık oran ülkede virüsün görüldüğü ilk günden bu yana en yüksek artışın yaşandığı gün olarak kayıtlara geçti.

- İspanya'nın başkenti Madrid'in de içinde olduğu bölgede 31 kişinin yaşamını yitirdiği, 1024 vakanın görüldüğü açıklandı. İspanya genelinde ise toplam ölü sayısı 47 olarak duyuruldu.



- Almanya'nın başkenti Berlin'de de corona virüsü tedbirleri alındı. Berlin şehir yönetimi 1000 kişiden fazla kişinin katılacağı bütün etkinlikleri Paskalya Bayramı'nın sonuna kadar yasakladı.